Wedstrijdbeeld SC Gastel 1-VV Dubbeldam 1
Wedstrijdbeeld SC Gastel 1-VV Dubbeldam 1 Foto: Benno Elsenaar (BELFoto

SC Gastel 1 boekt wederom een overwinning

OUD GASTEL - Op een zonnige zondag in April speelde SC Gastel 1 tegen VV Dubbeldam 1 uit Dordrecht. Hier hadden de mannen vaan Kees de Rooij nog een appeltje mee te schillen. De vorige editie in Dordrecht werd 3-3. SC Gastel 1 heeft nagenoeg altijd lastig tegen deze gasten. VV Dubbeldam, een elftal met lange peren. Letterlijk en figuur. Van achteruit hanteerde zij veelal de lange bal op de zeer gevaarlijke voorhoede.

Het spelbeeld tekende al snel af dat SC Gastel de bal veel zou hebben en VV Dubbeldam compact speelt. Kansen creĆ«erden SC Gastel ook wel, maar na 15 minuten was een voorhoedespeler van VV Dubbeldam die de eerste goal maakte. Een diepe bal van achteruit bij VV Dubbeldam, achterin stond het bij SC Gastel niet goed en de spits maakte een zeer mooie goal. SC Gastel speelde niet slecht aan de bal, creĆ«erde kansen, maar de goal viel maar niet. Sven Damen kon er voor rust wel twee maken, maar zijn vizier stond niet op scherp. Matthijs Nagtzaam kon de mooiste goal uit de historie maken, maar zijn magistrale omhaal bleef steken op het hoofd van een speler van VV Dubbeldam. De ruststand was dan ook onterecht 0-1.

Na rust moest het gas nog verder open, tempo omhoog en doordrukken. SC Gastel was vele malen beter en al snel viel de gelijkmaker. Harm Lambregts schoot de bal fantastisch binnen na een hakje van Sven. Dubbeldam sierde in valpartijen en het randje opzoeken. Dat resulteerde dan ook in de 65ste minuut in een 2de gele kaart voor een speler van VV Dubbeldam. Terecht ook. Intussen was Jurgen Buuron erin gekomen voor Pascal van Caam. In de 75ste minuut was het Bart Aarssen die de bal magnifiek achter de doelman krulde. Een mooie goal en de voorsprong was er.  SC Gastel was al heer en meester, maar nu was het uitspelen met 10 tegen 11. De eindstand bleef 2-1, als Gastel iets zorgvuldiger was in de afwerking had het deze middag zeker 4 of 5-1 moeten zijn.  We staan nog steeds bovenaan en ook VV Virtus blijft aanhaken na wederom een overwinning.

Volgend weekend op 2de paasdag een uitwedstrijd tegen Be Ready uit Hank. Dat moeten 3 punten zijn.