Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Garage Sale wederom schot in de roos!

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Sanne Cloosterman (34) woont met haar kinderen Finne (5) en Philou (3) aan het Havenhoofd. Tijdens de garagesale hielden ze met de buurt een soort mini-braderie voor hun huizen en langs de haven.

Bordjes gaven aan waar de verkoop aan het Havenhoofd te vinden was. Hoewel het een prachtige locatie was, was deze namelijk geheel aan het zicht onttrokken. Toch wisten vele bezoekers deze deelnemende buurt aan de garagesale te vinden en liep het de gehele dag af en aan. 

“In de straat hebben we een buurtapp waarin we vooraf overleg gehad hebben. In totaal doen zes van de acht huizen mee. Hoewel we hier aan de haven inderdaad wat moeilijker te vinden zijn, is het een mooie locatie. Direct om tien uur hebben we al een stroom van mensen gehad,” vertelt Sanne. “Ik doe niet alleen voor de gezelligheid mee, maar zeker ook voor de minderbedeelden. Op deze manier kunnen zij voor een prikkie mooie, kwalitatieve spullen kopen.” 

Hoewel Sanne pas sinds september aan het Havenhoofd woont, vindt ze het zeker een gezellige buurt en doet ze graag overal aan mee. “Ik ben blij dat ik in deze fijne buurt woon. Onderling kunnen we het erg goed vinden.” Omdat haar kinderen wat groter zijn had Sanne veel kinderkleding en baby-artikelen te koop gezet. “Maar ook kleding, waaronder enkele mooie jurken van mezelf en koffie of thee met cake voor slechts 1 euro.” Ook werd er door de buurtbewoners bij elkaar gekocht. “Even rondsnuffelen, contant betalen of een tikkie sturen.”