Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

‘Struinen, over een ander ouwehoeren en niet over jezelf’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De 69-jarige Wout Paulissen struinde samen met zijn vrouw gezellig langs de kraampjes en kwam een kijkje bij hun dochter Angelique (44) nemen, waar hijzelf ook wat spulletjes in de verkoop had staan.

“Zeker als je naar iets op zoek bent zijn dit soort rommelmarkten daar zeer geschikt voor. Vooral voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is hier véél goedkoper dan dat je het in een winkel moet kopen. Bovendien kun je overal een gezellig praatje maken en daarbij vooral over een ander ouwehoeren en niet over jezelf,” lacht Wout. Hoewel het evenement garagesale heet, verkochten veel deelnemers hun spulletjes onder meer in de voortuin of schuur, onder een overkapping of carport, op de oprit of gewoon voor het huis op de stoep. 

Naast vele tweedehands artikelen waren er zeker ook nieuwe en exclusieve zaken te koop. Zo ook bij Angelique die prachtige, eigenhandig gemaakte paasdecoraties in de verkoop had staan, die veel bekijks trokken. “Het is gelukkig goed weer, voor hetzelfde geld staat het te regenen. Om mijn dochter te plezieren help ik haar graag mee,” zegt hij knipogend naar Angelique. “Zelf heb ik bij haar ook wat spullen voor de verkoop weggezet, maar ik probeer zeker ook overal in de buurt te gaan kijken en koop daarbij zelf ook nog weleens wat. Deze dag is voor mij weer een uitje. Normaal kom ik de dag wel door met vissen, biljarten, fietsen en de hond uitlaten. Ik hou me wel bezig het is nog veel te vroeg om achter de geraniums te gaan zitten.”