Activiteit FITWEEK: "Boerderijwandeling".
Activiteit FITWEEK: "Boerderijwandeling". Foto: Sport Service Noord-Brabant (SSNB

Halderberge gaat voor gezond tijdens de Fitweek

Algemeen

HALDERBERGE - Een hele week gezondheid en vitaliteit centraal voor inwoners van de gemeente Halderberge! Van 28 maart tot en met zondag 3 april stond de eerste editie van de Halderbergse FITWEEK op het programma. In deze week vroegen verschillende organisaties aandacht voor het maken van gezonde keuzes. Er stonden dan ook veel activiteiten op de planning. Van een ‘FITWEEK bingo poster’ voor kinderen op de basisschool en kinderopvang tot yogalessen voor mantelzorgers.

JOGG Halderberge (Jongeren op Gezond Gewicht) is sinds 2021 actief in Halderberge om samen met verschillende partners een gezondere omgeving te creëren voor de opgroeiende kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen en senioren is een gezonde leefstijl belangrijk. Voor kinderen gaat JOGG aan de slag met het stimuleren van een gezonder aanbod in de (sport)kantine, gaan zij het gesprek aan met scholen om een gezonder beleid te realiseren of organiseren voorlichtingen voor ouders.

In de Halderbergse FITWEEK werden de  partners juist gestimuleerd om de samenwerking met elkaar te zoeken en samen meer bewustwording te creëren rondom gezondheid en vitaliteit. “Het is super om te zien dat er bij de eerste editie van deze FITWEEK al enthousiaste partners aangehaakt zijn om allerlei activiteiten en initiatieven te organiseren voor jong en oud”, vertelt JOGG regisseur Lotte Andrieu namens JOGG Halderberge. “Het doel is om deze FITWEEK ieder jaar terug te laten komen en hoe mooi zou het zijn als er ieder jaar meer partners aanhaken.” Dit jaar is er voorafgaand een FITWEEK kalender opgemaakt met alle activiteiten die plaatsvonden waar alle inwoners gratis aan mee konden doen. Deze kalender is door alle partners gedeeld in het netwerk.

De FITWEEK startte maandagochtend met de start van de FITWEEK Bingo. Alle basisscholen en een aantal kinderopvanglocaties hadden de FITWEEK Bingo Poster ontvangen om op te hangen in alle klassen en groepen. Op deze posters stonden allerlei leuke activiteiten en opdrachten om samen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een energizer tussen de lessen door, een gezond kunstwerk maken en het drinken van twee extra glazen water. “Veel scholen en klassen hebben de opdrachten fanatiek uitgevoerd en de bingokaart ingevuld”. Stuur de ingevulde bingokaart nog vóór 10 april naar Lotte Andrieu en maak kans op een leuke prijs voor je klas. Verder werd door de collega’s van Sportservice Noord-Brabant een online Beweegbingo Battle georganiseerd voor alle klassen en groepen in de gemeente Halderberge én Roosendaal. “Super dat er ook scholen uit Halderberge meededen aan deze battle. Basisschool Uniek was één van de vele winnaars!”

Later in de week stonden er nog veel meer activiteiten op de agenda. Zo werd er op maandag 28 maart een boerderijwandeling georganiseerd door de beweegcoaches in samenwerking met Rommens Koeien – Mens & Koe, op dinsdag 29 maart een introductieles bij Fit & Gezond voor 60-plussers. Op woensdag 30 maart werd er een inspiratieavond georganiseerd rondom het sportakkoord voor (sport) verenigingen en op donderdag 31 maart een tweetal yoga workshops voor mantelzorgers.

Er wordt teruggekeken op een succesvolle eerste editie van de Halderbergse FITWEEK! Snel zal bekend worden gemaakt wanneer de FITWEEK in 2023 gaat plaatsvinden. Meer weten over de FITWEEK? Stuur dan een mailtje naar Lotte Andrieu, l.andrieu@ssnb.nl.