Juliana vindt korf moeilijk in eerste beslissingswedstrijd

OUDENBOSCH - Afgelopen zaterdag was een belangrijke dag voor de Juliana selectie. Waar Juliana 2 moest spelen tegen degradatie naar de 3e klasse, speelde Juliana 1 voor promotie naar de 1e klasse. Juliana 2 gaf het goede voorbeeld door met ruime cijfers te winnen van SDO (20-10), door de ruime overwinning verschaft Juliana 2 zich een ideale uitgangspositie voor de return wedstrijd in Veldhoven.

Tijdens de wedstrijd van Juliana 2 kwamen ook de tegenstanders van Juliana 1 aan, DOT uit Oss. Uit hun bus kwam een kleine invasie van zo'n 60 blauw/zwart geklede supporters, die met de nodige geluidsproductie de zaal betraden. Echter had Juliana ook de trouwe supporters aan de lijn zitten, zo zat de beleving van een beslissingswedstrijd er al snel in. De scheidsrechter floot in en Juliana kwam al snel op voorsprong door een strafworp (1-0), verdedigend stond Juliana als een huis. DOT kwam tot veel 1 schot aanvallen en de tactiek van Juliana werkte, ondanks dat de afronding bij Juliana soms moeizaam was ging het tot de 20e minuut gelijk op. Echter ging de afronding bij Juliana toch echt tegen zitten, er werd combineert en goede aanvallen gedraaid maar de doelpunten wilden maar niet vallen. Ondanks dat Juliana verdedigend sterk stond, moesten ze de tegendoelpunten incasseren. Zo ging Juliana 1 met een achterstand de rust in (ruststand 3-8 in het nadeel van Juliana 1). Na rust probeerde Juliana het korfballend weer op te pakken, ondanks dat DOT nog verder uitliep (3-12). Omdat volgende week een returnwedstrijd is was het zaak voor Juliana 1 om het gat zover mogelijk te gaan dichten om het zichzelf volgende week niet te lastig te maken. De basis werd gezet en toen in de 7ste minuut weer het eerste doelpunt viel bleek Juliana verlost te zijn van de 'vloek'. De ballen die Juliana 1 altijd scoorde werden ook weer gescoord, het inlopen was begonnen. Het publiek werd nog eens opgezweept en de beleving was optimaal (6-12). Juliana 1 bleef doorpakken. Helaas was het gat wat DOT had gemaakt te groot om nog dicht te lopen voor Juliana 1, ondanks dat Juliana 1 nog erg dicht bij kwam (eindstand 13-16 in het nadeel van Juliana 1). Door de strijdkracht van Juliana 1 zijn ze volgende week zeker niet kansloos voor de return in Oss, het is nu zaak om deze week de puntjes op de i te zetten. Dan gaan strijden om promotie. Deze wedstrijd word 16 april om 20:00 gespeeld in sporthal Mondriaan in Oss. Bij voldoende animo zal er een bus met supporters naar Oss rijden, aanmelden kan bij Lars Leenarts.[n]