Rick Braspenning legt Schijf over de knie

HOEVEN - Zondag jl. speelde v.v. Hoeven tegen v.v. Schijf op een met zon overgoten sportpark Achter ’t Hof. V.v. Schijf wordt gekenmerkt als een stevige stugge ploeg met veel snelheid en vernuft in de voorhoede. Maar v.v. Hoeven had daar wel een antwoord op, zeker in de 2de helft.

Schijf ging zoals gebruikelijk fel van start. Na 10 minuten ging een hard schot vanaf 16 meter rakelings over. Vier minuten later kreeg v.v. Schijf op de hoek van de zestienmeter een vrije trap te nemen. De inzet werd door onze keeper Arthur Raaijmakers keurig uit de benedenhoek getikt. Hoeven probeerde de wedstrijd wat te laten kantelen en creëerde voor zichzelf enkele spaarzame kansen. Een schot van Rick Braspenning ging voorlangs. Het vizier stond ook voor de spitsen van v.v. Schijf niet scherp. Met een gelijke stand gingen de ploegen de rust in. Na rust kwam v.v. Hoeven scherp uit de kleedkamer. Het was Rick Braspenning die vanaf rechts goed doorging in de bal in de verre hoek schoot en hiermee de 1-0 aantekende. Een mooie goal van de hardwerkende spits. V.v. Hoeven spelde solide en gedisciplineerd. Dat gold zeker voor de linksback Patrick Suijkerbuijk die weer terug was naar een schorsing. Hij pakte de draait goed op. Dat gold ook voor Niels Martens die de laatste wedstrijden de achterhoede verstrekt. Toch konden ook zij niet verhinderen dat v.v. Schijf in de 58ste minuut de gelijkmaker maakte. De ba belandde uit een voorzet vanaf de rechter flank op het hoofd van een vrijstaande speler van v.v. Schijf. Die plaatste de bal in de hoek. Onze keeper was kansloos. Hoeven ging op zoek naar de winnende treffer en bracht wat wissels aan. Zij brachten weer wat extra energie in het spel. Het was opnieuw Rick Braspenning die Hoeven op voorsprong bracht. Het was de 83ste minuut. Opnieuw werkte Rick zich vanaf rechts het zestienmeter gebied in en plaatste hij de bal koelbloedig in de verre hoek. De bal ging via de binnenkant van de paal binnen. Met twee goals was Rick wel de man van de wedstrijd. Hoeven probeerde nog een extra goal te forceren. Stijn Kerstens was nog even dichtbij, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door de keeper van v.v. Schijf.

Met 2-1 blies de scheidsrechter af. Het was een spannende wedstrijd met wee hardwerkende teams, waarbij Hoeven de kansen beter benutte.

In het paasweekend speelt Hoeven 2 keer uit. Op zaterdag gaan ze op bezoek bij VVR uit Rijsbergen (aanvang 17.00 uur) en 2de Paasdag speelt Hoeven wederom uit tegen Sprundel. Deze wedstrijd is vervroegt naar 14.00 uur.