Exposities

Maandexpositie in Arboretum

13:30-16:30 | Arboretum Oudenbosch

Moeder Corma, dochter Laurie en zoon Martijn Rijsdijk zijn geïnspireerd door de kleuren, vormen en sferen van de natuur. Dat laten ze zien met schilderijen van Corma en Martijn en foto’s van Laurie.


Expositie natuurfotowerkgroep

13:30-16:30 | Arboretum Oudenbosch

De Natuurfotowerkgroep van het IVN Dintel- en Marklanden (voorheen IVN Etten-Leur e.o. en natuurvereniging in Halderberge, Moerdijk en Etten-Leur) exposeert gedurende 3 weekenden in de Theekoepel van het Arboretum Oudenbosch. De mooist natuur foto’s worden getoond die in de afgelopen tijd zijn gemaakt aan het publiek op 16 t/m 18 april (paasweekend).


Woensdag 13 april

Kaarten op de Mulder

13:30 | Steunpunt de Mulder

Nu alle corona maatregelen weer van de baan zijn, worden veel activiteiten weer opgepakt. We kunnen elkaar weer ontmoeten en begroeten. Op steunpunt de Mulder zijn we ook weer begonnen met kaarten; rikken en jokeren. Heeft u zin om mee te doen? Iedere woensdagmiddag bent u van harte welkom. Inloop: 13.00 uur, aanvang kaarten: 13.30 uur.


Boekenproeverij met Greet Wilrycx

19:00 | Bibliotheek West-Brabant

Voor de Boekenproeverij tijdens de Boekenweek van 2022 hebben we Greet Wilrycx te gast in de bibliotheek in Oudenbosch. In een ongedwongen sfeer vertelt Greet over haar favoriete boeken. In de bibliotheek geven we verder informatie over recente en bijzondere titels en is er aandacht voor activiteiten in de bieb. Woensdag 13 april van 19.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek, Sint Annaplein 3 in Oudenbosch. Deelname is gratis. Graag aanmelden via www.bibliotheekwb.nl


Boekenweek in Bibliotheek

19:00-20:00 | Bibliotheek West-Brabant

De 87e Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Welk boek heeft jouw liefde voor het lezen aangewakkerd? Ontdek het tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek West-Brabant van 9 t/m 18 april! In een ongedwongen sfeer vertelt Greet woensdagavond 13 april over haar favoriete boeken in de bibliotheek in Oudenbosch. Op onze speciale Boekenweekpagina op onze website lees je meer: www.bibliotheekwb.nl/boekenweek. Vooraf aanmelden vinden we erg fijn!


Donderdag 14 april

Belfast bij Filmtheater Fanfare

20:15 | Filmtheater Fanfare

Belfast donderdag 14 april 20.15 uur. Bezien vanuit het gezichtspunt van de negenjarige, protestantse Buddy beleven we het bestaan binnen de arbeidersklasse aan het eind van de jaren ’60 in Belfast met de grote sociale onrust van die tijd. Acteur en regisseur Kenneth Branagh, ook bekend om zijn Shakespearevertolkingen en superheldenfilms, schreef zelf het aangrijpende verhaal over liefde, vreugde en verlies in een protestants-katholieke straat in zijn geboorteplaats. Belfast ontvouwt zich als bescheiden en zachtmoedige kruising tussen coming-of-agedrama en familieportret, waarin de sociaal-politieke strubbelingen als decor fungeren. Verwacht: donderdag 21 april C’mon c’mon (Mills) 20.15u. Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl 


Maandag 18 april

Optreden Markmakkers

14:00 | Arboretum Oudenbosch

Op tweede Paasdag wordt er weer een traditie in ere hersteld. Jarenlang is het een goede gewoonte geweest dat Shantykoor De Markmakkers het seizoen van het Arboretum in Oudenbosch opent met een openluchtoptreden bij de grot. De laatste keer dat door kon gaan was tweede paasdag van 2019. Daarna gooide Corona roet in het eten, maar nu kan het weer! Aanvang 14:00 uur.


Woensdag 20 april

Kleding inzamelen Mensen in Nood

18:00-19:00 | Prot. Kerk en Basiliek Oudenbosch

Woensdag 20 april kunt u weer kleding brengen naar de Protestante Kerk en naar de Basiliek in Oudenbosch. Tussen 18.00 en 19.00 uur neemt men daar textiel in ontvangst voor de mensen in nood. Met de opbrengst wordt de mens in nood wereldwijd gesteund. Met tweede handskleding en schoeisel kunt u de mensen heel concreet helpen. In deze tijd denken we vooral aan mensen die slachtoffer zijn van oorlogsgeweld. Geef daarom uw gedragen kleiding en textiel aan het goede doel. Wij rekenen op U. In Oost Europa bijvoorbeeld is een geweldige behoefte aan gedragen kleding.


Lezing over sterrenkunde

20:00 | Sterrenwacht Tivoli

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde West Brabant organiseert op woensdag 20 april voor leden en niet-leden een lezing over sterrenkunde, in dit geval over of de werelden bewoond zijn. Speculaties over buitenaards leven, gegeven door Dr. Rob van Gent (Universiteit Utrecht). Niet-leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl. De lezing wordt gegeven in de Bruno Ernst Bibliotheek, Sterrenwacht Tivoli, Jezuïtenplein 33 in Oudenbosch. Aanvang 20.00 uur: inloop vanaf 19.30 uur.