Afbeelding

Albert Heijn Hoeven breidt uit met pand Peter Kocx

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Albert Heijn Hoeven gaat uitbreiden. De supermarkt heeft het pand van Kock Woninginrichting gekocht. Insteek is om de winkel te vergroten, evenals de Gall&Gall en Etos. Volgens wethouder Hans Wierikx is Albert Heijn tevens in gesprek met nóg een keten om zich toe te voegen aan deze winkelformule. “Ook komen er een elftal appartementen boven de winkels”, zegt de wethouder. “We zijn blij met deze plannen. Sowieso qua woningbehoefte, maar ook is het goed voor de Sint Janstraat.”

Albert Heijn heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van het pand van Kock en wil daarmee aan de slag. “Men heeft de intentie om de supermarkt te vergroten. Wij willen deze ondernemer graag die ruimte geven. Niet alleen de supermarkt zal groter worden, dat geldt ook voor de Gall & Gall en de Etos die daar in datzelfde pand zitten. Ik weet dat AH gesprekken voert om een vierde keten bij de cluster te halen. Dat zien wij wel als een aanwinst. Datzelfde geldt natuurlijk naar de geplande appartementen. Bovendien mag er aan de uitstraling van dat gedeelte in onze ogen wel iets gebeuren.”

Wierikx geeft aan dat de parkeerkwestie wellicht een uitdaging zou vormen, maar dat lijkt mee te vallen. “Het past. Insteek is dat het winkelpersoneel parkeert bij de openbare parkeerplaatsen bij Bovendonk. Daar hebben we recent een kwaliteitsslag gemaakt en de parkeerplaatsen een stuk verbetert. Op die manier blijven de parkeervakken rondom Albert Heijn vrij voor bezoekers.” Het is nu aan Albert Heijn om de plannen verder uit te werken.