Logo SBA Oud Gastel
Logo SBA Oud Gastel Foto: Lars Leenaerts

Dit gaat Oud Gastel doen tijdens Koningsdag 2022

Algemeen

OUD GASTEL - Binnenkort is het Koningsdag. Natuurlijk organiseert het SBA en diverse andere verenigingen weer een tal van activiteiten waar jullie aan kunnen deelnemen.

Versierde fietsenoptocht

Vanaf 9.30 uur is het opstellen voor het Veerhuis. Daar doen we een warming up met de kinderen voor kinderen. We vertrekken om circa 9.45 uur (nadat het Wilhelmus is gezongen), aan een optocht door het dorp. Je kunt meedoen met: versierde fietsen, zeepkisten, steppen, karren enz. Aanmelden is niet nodig.

Van Zuilichem Zorg Oranjeloop

Voor de jongste sportievelingen is er weer de Van Zuilichem Zorg Oranjeloop (een stratenloop). Deze wordt georganiseerd door “Werkgroep Sport ’t Veerke”. De start van de Oranjeloop is om 12:30 uur in de Schoolstraat bij ’t Veerhuis en verloopt verder volgens deze indeling:   

12:30 uur Start Groep 1 & 2 uitleg/verzamelen; 1 kleine ronde via  het  busstation (410 meter).

12:40 uur Groep 3 & 4  uitleg/verzamelen; 2 kleine rondes via het busstation (820 meter).

12:50 uur Groep 5 & 6 +uitleg/verzamelen; 3 grote rondes via  het  busstation (1,5 km).

13:05 uur Groep 7 & 8 uitleg/verzamelen; 3 grote rondes via  het  busstation (1,5 km).

Uiterlijk 15 minuten voordat je moet gaan lopen, moet je je inschrijven in de hobbykamer van ’t Veerhuis. Uiteraard kun je ook vooraf inschrijven via de site. Deelname is gratis. De prijsuitreiking voor de nummers 1 t/m 3 bij de jongens en meisjes van iedere groep begint om 13:30 in de Schoolstraat,  direct na de start van de 5 kilometerloop van de Van Zuilichem Zorg Vlietloop. Meer informatie/aanmelden: www.tveerke.nl

Vrijmarkt 

Ook dit jaar is er weer de vrijmarkt op het plein tegenover het veerhuis. Deelname is gratis en je kunt er net als andere jaren van alles proberen te verkopen. Aanvang 13.00 uur. Hiervoor hoef je je niet op te geven. (De vrijmarkt is alleen voor de basisschoolkinderen uit Oud Gastel).

Schoolkorfbaltoernooi

Korfbalvereniging Juliana organiseert op hun terrein aan de Hellestraat voor groep 1 en 2 een spelletjesochtend, aanvang 9.30-ca. 11.30 uur. Voor groep 3 t/m 8 organiseren we een schoolkorfbaltoernooi. Aanvang 8.30 uur. Prijsuitreiking om 12.00 uur. Deelname is gratis. Meer informatie/aanmelden: www.kvjuliana.nl

Koningstoernooi

Nicky’s paviljoen en SC Gastel organiseert op hun terrein een voetbaltoernooi voor kinderen vanaf 5 t/m 15 jaar, aanvang 14.00 uur. Opgeven voor 24 april bij Nicky’s paviljoen (kantine SC Gastel) of via ncolijn@hotmail.com.. Deelname is gratis.

Viswedstrijd

Jeugdviswedstrijd Koningsvissen van HSV ’t Bliekske in de Blankershovevijver van 8.30-21.00 uur. Zorg dat je er uiterlijk om 7.30 uur bent. Deelname is gratis. Telefonisch opgeven bij Joost Lambregts, lambregts.j@planet.nl, tel. 06-29269858.

Oranjespelen

Vanaf 14.00-17.00 uur kunnen alle Gastelse kinderen van circa 2 tot 13 jaar zich heerlijk uitleven en of de strijd tegen elkaar aangaan bij de “oranjespelen”. Dit is een grote binnenspeeltuin met daarin diverse springkussens, super hindernisbaan, ladderspel etc. Locatie is in ‘t Veerhuis. Voor de allerkleinste is een aparte peuter/ kleuterhoek. Aanmelden hoeft niet, je kunt bij de SBA tent een deelnamekaart ophalen. Deelname is gratis. Voor drinken, snoepjes of een zak popcorn, kun je een kaart à € 2,50 kopen.

Voor meer informatie kijk dan op onze website: www.sbaoudgastel.com.[n]