groepsfoto Scouting Hoeven
groepsfoto Scouting Hoeven Foto: Thomas van Tetering

Geslaagd jubileum groepsweekend voor Scouting Hoeven

algemeen

HOEVEN - Scouting Maria Goretti Hoeven bestond in 2021 60 jaar. Dat jubileum wordt dit jaar gevierd. Eindelijk was het dan zover: Het jubileum groepsweekend van Scouting Hoeven. Wat was het toch weer genieten.

We hadden er al lang naar uit gekeken en eindelijk kon het dan weer om met de hele vereniging op kamp te gaan. De locatie van het kamp is lang nog een verrassing gebleven voor alle leden en met behulp van hints en een puzzel werd deze bekend gemaakt. Het mooie grote scoutinggebouw en terrein in Rucphen werd de locatie voor ons jubileumkamp. In totaal deden 95 personen mee aan deze jubileum activiteit.

Op vrijdagavond verzamelden de leiding en kaderleden voor een teambuilding activiteit op het terrein. Het kamp werd alvast opgebouwd voor de groep en bij het kampvuur werd genoten van het samen zijn en het spel “ranking the scouts”.

Op zaterdagochtend werden de leden door de ouders afgezet op het terrein. De bevers en welpen legden samen met hun ouders de luchtbedden klaar in het gebouw en de oudere speltakken scouts, explorers en pivo’s bouwden hun tenten op. In totaal waren er zo’n 70 jeugdleden.

Bij een feest hoort taart en dus gingen we na de opening eerst taart eten. Speciaal voor de gelegenheid had Bakkerij Rijngoos uit Hoeven taartjes voor ons gemaakt met ons jubileum logo erop. Na nog wat groepsfoto’s en het maken van een lunchpakket konden de eerste activiteiten beginnen.

Er stond namelijk een jubileumspel op de Rucphense heide op de planning. De oudere speltakken liepen met een tocht hiernaartoe en de jongere leden werden met de auto naar de locatie gebracht. Op de heide aangekomen, werd het Scouting Hoeven jubileum spel gespeeld. Hiervoor was een ganzenbord spel omgebouwd tot speciaal jubileumspel. In groepjes konden de kinderen dobbelen, spelletjes spelen en taartjes verdienden om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het weer was ook nog eens heerlijk dus het was echt genieten op de heide. Eenmaal weer terug op het kampterrein aten we frietjes van tafel. Dit vinden de kinderen altijd geweldig.

’s Avond was het tijd voor een heuse bonte avond. Alle groepen hadden een super leuke act voorbereid die werd uitgevoerd op het podium bij de kampvuur kuil. Iedereen had echt zijn best gedaan!  Zelfs het bestuur had een leuke act met glowsticks voorbereid en er waren natuurlijk marshmallows van het kampvuur als lekkernij. Het was echt een hele gezellige en geslaagde bonte avond met zijn allen.

Op zondag werden de activiteiten verdeeld. De jongere leden gingen gezellig als uitje naar speelboerderij de Scherpenberg en de oudere leden gingen los op het kampterrein met gehuurde lasergames. Verschillende spellen werden hiermee gespeeld. Daarnaast waren er ook twee verschillende escaperoom activiteiten waar ze goed moesten samenwerken om tot een oplossing te komen. Tegen etenstijd kwamen de ouders de kinderen weer ophalen. Onder het genot van soep en een broodje knakworst konden de ouders de verhalen van de kinderen al aanhoren en gezellig samen zijn.

Iedereen heeft genoten van het gezellige en leuke jubileumkamp van Scouting Maria Goretti Hoeven. Het was weer een weekend voor in de boeken.