Paasweekend levert Hoeven 4 punten op

HOEVEN - Paaszaterdag speelde Hoeven 1 uit in Rijsbergen tegen VVR 1.

Voor de Rijsbergenaren was er alles aan gelegen de drie punten in eigen huis te houden. Hoeven kwam echter sterk uit de startblokken met Tijs Heijens in de basis. Na 10 minuten was er een eerste kansje voor Rick Braspenning. Vanaf rechts ging hij de zestien binnen. Zijn schot ging rakelings voorlangs. VVR was vooral gevaarlijk de eerste helft  vanuit dode spelmomenten. In de 20ste minuut kregen ze twee corners te nemen die steeds voor gevaar zorgde. Juup Sonnemans nam een vrije trap. Zijn scherpe trap werd door iedereen gemist. Tijs was in de 29ste minuut gevaarlijk. Zijn doelpoging werd afgewend en we kregen een hoekschop. Even voor rust nam Juup een 2de vrije trap vanaf 20 meter de bal kwam in de muur en belandde opnieuw voor zijn voeten. Zijn schot werd gepareerd. Na rust had VVR wat meer veldoverwicht.  In 50ste minuut stond een VVR-buitenspeler speler op links redelijk vrij. Onze keeper Arthur redde opnieuw. In de 60ste minuut kreeg Rick een kans om de openingstreffer te maken. Hij ging goed door, hij lobte echter de bal net iets te hoog, waardoor die over de goal ging. Wissels werden aangebracht. Wouter, Dominic en Bilal kwamen er bij Hoeven in. Verse krachten. Hoeven ging wat meer naar voren spelen. k. In de 80ste minuut kreeg Hoeven vanaf links een strafschop te nemen. Juup nam die. Zijn voorzet was op maat. De goed opgesteld Stijn Kerstens kopte de bal tussen een aantal VVR spelers in de goal. Dat was de bevrijdende 1-0 voor Hoeven. Een dieptepass van Wouter op Stijn zorgde op het laatst haast nog voor gevaar. Hoeven nam de 3 punten mee naar huis. Veel lange ballen kenmerkte het spel. Hoeven kon zich opmaken voor de 2de wedstrijd in het Paasweekend uit tegen Sprundel.

Uitwedstrijd tegen Sprundel

Een lastige uitwedstrijd voor onze blauw-witters bij Sprundel. Hoeven ging van start met jeugdspeler Wouter van Oosterhout in de basis. Wouter die zaterdag al formidabel inviel speelde deze wedstrijd ook weer heel goed. Mats van den Maagdenberg die zeker in de wedstridj 12 kilometer loopt kreeg een kleine kans in de 11de minuut. Onze keeper Arthuur Raaymakers moest zijn talenten laten zien bij een  vrije trape die Sprundel. Rick Braspenning  probeerde een aantal malen vanaf rechts een doorbraak te maken. Dat deed ook Juup Sonnemans die de 30ste minuut. Hij maakte een mooie een-twee maar kon net niet afmaken en blesseerde zichzelf een beetje. Erwin Roks moest wel het veld in de 37ste minuut geblesseerd verlaten en werd verdienstelijk vervangen door Tijs Heyens. Na rust werd Hoeven stukje bij stukje sterker. Een goede combinatie van Tijs en de jarige Stijn Kerstens leverde gevaar op. In de 58ste minuut kreeg Sprundel een vrije trap te nemen vanaf  18 meter. Arthur tikte de bal tot corner. In de 63ste minuut ging een inzet van Tijs voorlangs. Uit de counter was het wel heel gevaarlijk. Arthur maakte zich breed en voorkwam een goal. Inmiddels was Dominic ingevallen.  Rick Braspenning steeds weer gevaarlijk werd in de 73ste minuut gelanceerd en kwam oog in oog met de keeper van Sprundel. Zijn lob ging echter over. Bjorn en Bilal kwamen er bij Hoeven. Het was Tijs die een steekpass gaf op Rick. Rick liep de laatste man eruit en schoot mooi diagonaal in. De goal werd echter geheel ten onrechte afgekeurd. De wedstrijd werd met 0-0 afgesloten.

Volgende week hebben we nog wat goed te maken. We spelen dat uit om 14.00 uur bij DSE. Thuis hebben een pak slaag gehad. Dat moeten de jongens recht gaan zetten.[n]