impressie van een eerder gehouden plantenbeurs
impressie van een eerder gehouden plantenbeurs Foto: Frank van Andel

Plantenbeurs in Arboretum is terug van weggeweest

Algemeen

OUDENBOSCH - Zondag 1 mei is de traditionele, grootse én gezellige plantenbeurs van amateurkwekers in het Arboretum Oudenbosch weer terug van weggeweest. Tussen 12.00 en 16.00 uur bieden circa 25 hobbykwekers hun stekjes, vaste planten, struiken, buxus, theepotten als voederhuisjes, bijenproducten, aardbeien, enzovoort tegen vriendelijke prijzen te koop aan.

Dweilensemble De Velletrekkers zorgt voor de muzikale omlijsting van dit gezellige evenement. Mocht je je slag willen slaan, wees er dan op tijd bij, want het belooft weer als vanouds druk te worden. Bezoekers kunnen natuurlijk ook genieten van de tuin waar al heel veel bomen en struiken in volle voorjaarsbloei zijn. En de kinderen kunnen zoeken naar onze tuinkabouters in de tuin. De kabouterroute is gratis te verkrijgen aan de balie. Voor belangstellenden is er in het entreegebouw de expositie van de familie Rijsdijk te bewonderen.

Bomen van Herinnering

Bomen van Herinnering is de titel van een nieuwe brochure en wandeling door het erfgoed van een voormalige kloostertuin. De route van deze wandeling wordt aangegeven door een koepeltje dat verwijst naar de koepel van de Basiliek. In die brochure gaat het naast over bomen met een bijzondere betekenis ook over markante overleveringen uit de voormalige kloostertuinen.

Natuur als inspiratie

De eerste tentoonstelling van 2022 in het entreegebouw van het Arboretum Oudenbosch is een mooie familieaangelegenheid. Moeder Corma, dochter Laurie en zoon Martijn zijn geïnspireerd door de kleuren, vormen en sferen van de natuur. Dat laten ze zien met schilderijen van Corma en Martijn en foto’s van Laurie. Corma schildert graag abstracte landschappen en natuurbeelden. Laurie heeft biologie gestudeerd en is vaak buiten te vinden voor het tellen en monitoren van vogels, en dat levert veel mooie momenten op in de natuur. Marijn heeft sinds een paar jaar ook zijn plezier gevonden in het schilderen. Samen met begeleiding op zijn dagbesteding is hij begonnen met schilderen. Inmiddels heeft hij al wat mooie kleurrijke schilderijen gemaakt, met toevallig ook vaak een natuurthema.

Tickets kopen

De tuin is op zon- en feestdagen open van 12.00-17.00 uur. Entree is 3 euro. Begunstigers en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Entreebewijzen kun je kopen op www.arboretumoudenbosch.nl of www.visithalderberge.com.