Judoles tijdens de Koningsspelen
Judoles tijdens de Koningsspelen Foto: Emiel Boot

Veel bedrijvigheid bij Judo Vereniging Makoto Dokokaj

Sport en vereniging

OUD GASTEL - De afgelopen weken was het een stuk drukker dan normaal in de dojo van judo vereniging Makoto Dokokaj.

Op vrijdag 22 april vonden in Oud Gastel de Koningsspelen plaats, waar Makoto Dokokaj wederom aan deelnam. Een enthousiaste groep met kids van basisschool Talente kwam op bezoek in de dojo in het Veerhuis, om een leuke judotraining bij te wonen. Onder leiding van een tevreden Meester Milan werd er hard gewerkt aan kracht en conditie en kwamen er uiteraard ook enkele judo technieken voorbij. De intensieve les werd zoals gebruikelijk daarna afgesloten met een paar leuke spelletjes.

Nieuwe trainer

Vorige week vond er in dezelfde dojo een andere heugelijke gebeurtenis plaats. Judo vereniging Makoto Dokokaj is namelijk aan het groeien en breidt uit door een nieuwe trainer op te leiden. Karin Kessel, die al jarenlang actief betrokken is bij de vereniging en het enorm leuk vindt om kinderen te helpen in hun weg naar de zwarte band, legde hiervoor met succes een eerste examen af. Zelf is ze werkzaam in het onderwijs. “Ik vind het fantastisch om kinderen te zien groeien in hun judo en persoonlijkheid. Het zelfvertrouwen waar ze al na een aantal keer meedoen de mat mee af stappen is zo gaaf om te zien!”

Liv Schoonen

En voor voormalig Makoto judoka Liv Schoonen was het op een ander vlak de week daarvoor ook een gedenkwaardig moment. Uitkomend voor TeamNL, in haar tweede European Cup in Teplice, Tsjechie, wist ze namelijk knap beslag te leggen op een 7e plaats. Welliswaar geen podium, maar voor de 1e-jaars -18 judoka, geeft dit zeker goede perspectieven voor toekomstige toernooien op het hoogste Europese niveau.

Interesse?

Heb je zelf ook zin om te kijken of judo een leuke sport is voor jou, om jezelf lekker uit te leven of om meer zelfvertrouwen op te doen en op termijn zelf ook de mat op te stappen om jezelf met anderen in wedstrijden te meten, check dan onze website en e-mail ons voor een vrijblijvende proefles info@makoto-dokokaj.nl.