theekoepel het podium voor exposanten
theekoepel het podium voor exposanten Foto: archief Arboretum Oudenbosch

Nieuwe exposities in het Arboretum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Heeft u met het mooie Paasweekend niet naar het Arboretum Oudenbosch kunnen gaan, kom dat dan de komende weken goed maken. Na de expositie in de theekoepel door de Natuurwerkgroep van het IVN Dintel- en Marklanden is het nu de beurt aan de Fotogroep West Brabant.


In het toegangsgebouw is er ook nog de expositie van schilderijen van de familie Rijsdijk. Bovendien ligt de tuin er schitterend bij en kan iedere bezoeker volop genieten van het kleurrijke voorjaar, een prachtige wandeling langs een rijke bomencollectie, mijmeren langs de vijver en verrast worden door het erfgoed. Bij de verschillende onderdelen van de tuin of de collectie treft u panelen met informatie over de plantengroepen in dat deel van de tuin of de historische ontstaansgeschiedenis van dat gedeelte van de tuin.


Oeuvre foto's
Als eerste exposeren de leden Wim Goverde, Ries Melissen en Toon Erkelens op zondag 24 april hun oeuvre foto’s. Waarna op zaterdag 7 en zondag 8 mei Henk Schell zijn oeuvre laat bewonderen. Fotogroep West-Brabant is een actieve fotogroep met 46 jaar ervaring. De groep telt nu 19 leden, die iedere woensdagavond om 20.00 uur bij elkaar in  “De Schittering” aan de Sint Annastraat 30 in Oudenbosch. De eerste woensdag van de maand bespreken we elkaars werk. De overige avonden worden op verschillende manieren gevuld. Hoewel natuur en landschap vaak de thema’s zijn komen ook andere aspecten naar voren. Architectuur, straatfotografie en modelfotografie komen ook aan de orde. Heeft u interesse om lid te worden, kom dan gerust eens kijken op een van de clubavonden. Maar neem ook eens een kijkje op onze pas vernieuwde website www.fgwestbrabant.nl of neem contact op met de secretaris Toon Erkelens, telefoon 06 28504749. Of via de mail secretaris@fgwestbrabant.nl


Natuur als inspiratie
De eerste tentoonstelling van 2022 in het entreegebouw van het Arboretum in Oudenbosch is een mooie familie aangelegenheid. Moeder Corma ,dochter Laurie en zoon Martijn zijn geïnspireerd door de kleuren, vormen en sferen van de natuur.


Erfgoed
Oudenbosch staat bekend om zijn Religieus Erfgoed. Verschillende objecten van dit erfgoed vindt je in het Arboretum Oudenbosch. Enkele daarvan zijn het toegangsgebouw, de voormalige bakkerij van de paters Jezuïeten, het H. Hartbeeld omzoomd door rode beuken en de padenstructuur. Via de Ticketshop, die is ontwikkeld om het voor belangstellenden gemakkelijk te maken een bezoek te plannen aan de tuin en alle ander historisch, religieus erfgoed om ons heen. Maar ook om vooraf een ticket voor de maandelijkse rondleiding op de 2e zondag van de maand een ticket te kopen.[n]