Gelijk spel voor Hoeven 1

HOEVEN - Hoeven reisde af naar Etten-Leur om daar de derby te spelen tegen DSE. Bij de thuiswedstrijd in Hoeven kregen we nog stevig op ons donder door met 5-1 te verliezen. Een geduchte tegenstander dus, die thuis door veel supporters wordt gesteund. Maar ook uit Hoeven waren er zondag gelukkig supporters meegereisd. En die kregen waar voor hun geld, zeker de eerste helft.

Hoeven kwam, gewaarschuwd als ze waren, scherp uit het kleedlokaal. Overigens ook gesteund door de wind, waar Hoeven de 1ste helft veel voordeel van had, en in de 2de helft DSE.  Al in de 3de minuut kon spits Stijn Kerstens scoren nadat Rick Braspenning op rechts met snelheid zijn tegenstaander zijn hielen liet zien en de bal keurig voortrok. Stijn twijfelde niet en tikte de bal keurig in de netten. In de 10de minuut zette Hoeven en aanval op over links. De bal kwam voor de voeten van Estienne Kerstens met een prachtig schot van zo’n 18 meter de bal vanaf links in de rechterbovenhoek krulde. Dat was de 2-0 voor Hoeven.

Tien minuten later kreeg Hoeven nog een kansje uit een hoekschop. DSE werd sterker en Hoeven kwam een paar keer goed weg. In de 26ste minuut was het een prima aanval van DSE over rechts. Drie keer tikken en de bal werd in de goal van Hoeven geschoten. Hoeven liet het er niet bij zitten en loerde steeds op de counter.

In de 43ste minuut werd Rick op links gelanceerd. Hij ging recht op de goal af. De keeper maakte het hem lastig maar uit een moeilijke hoek wist Rick toch te scoren. Met een comfortabele voorsprong van 3-1 ging Hoeven de rust in. Na rust een nog meer gemotiveerd DSE dat met de sterke wind de rug heel veel druk ging zetten. Onze keeper Arthur Raaymakers die elke week top staat te keepen, moest al in de 1ste minuut na rust alles uit de kast halen om een tegengoal te  voorkomen. Drie  minuten later was het wel raak voor DSE. Voor Hoeven was het even veel verdedigen maar in de 61ste minuut was er een aanval over rechtst tussen Stijn en Tijs Heijens. Die laatste schoot de bal met buitenkant rechts tegen de lat. Die aanval had meer verdiend.  Hoeven ging wisselen. Nog meer jeugd erin in de personen van Jelle Oomen, Bjorn Wink en Siebe Harteveld. DSE bleef drukken. In de 83ste minuut was het naar drie keer had uithalen op de goal van Hoeven raak. Arthur pareerde tot 2 keer toe een hard schot van DSE maar de 3de kon hij niet houden. De speler van DSE schoot van 20 meter de bal die gedragen werd door de wind snoeihard in de bovenhoek. Dat was de 3-3. Hoeven was nog even voor tijd serieus gevaarlijk. Een combinatie tussen Jelle en Tijs werd terug gefloten wegens buitenspel. Die beslissing was op zijn zachts gezegd zeer twijfelachtig. Uiteindelijk bleef het 3-3.

Vooraf had ik getekend voor deze uitslag. Achteraf was het jammer dat je een 3-1 voorsprong uit handen moet geven. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijk spel terecht.

Wel hebben we kunnen zien dat we veel goede jeugd hebben waar we de komende jaren op kunnen gaan bouwen.

Volgende week thuis teen Philipinne uit Zeeuws Vlaanderen die voor klasse behoud spelen. Wij zijn nu dus al gewaarschuwd. Dit soort tegenstanders is voor Hoeven altijd lastig. Een twaalfde man kunnen we dus zondag ook weer gebruiken.

Zondag 1 mei aanvang 14.30 uur Sportpark Achter ’t Hof.

Winst Hoeven 2

Complimenten nog aan Hoeven 2 die uit van het hoog geklasseerde Kruisland 2 wisten te winnen met 3-2. Top jongens.[n]