Victoria'03 1 viert feest na het behalen van de tweede periode.
Victoria'03 1 viert feest na het behalen van de tweede periode. Foto: Mariëlla Aarsman

Overzicht: Victoria’03 1 in april niet te stoppen

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Sinds de winterstop is het eerste elftal van Victoria’03 niet te stoppen! Waar de concurrenten punten lieten liggen, was het steeds Victoria’03 dat 3 punten kon bijschrijven. Stiekem wordt er al gedroomd over een kampioenschap, maar dan zal deze lijn doorgezet moeten worden in de maand mei: die start met een absolute kraker. Dan is nummer 2 Groen Wit de tegenstander.

vv Steen – Victoria’03

In het begin van april stond de ontknoping van de tweede periode op het programma, Victoria’03 en vv Zundert waren hiervoor nog in de race. De roodzwarten hadden hiervoor de beste papieren, Victoria’03 moest dus winnen om een kans te maken. Desondanks kwamen de Zeeuwen na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Gelukkig werd deze nog voor rust weggewerkt, dankzij goals van Jovanni en Sharushan: 1-2. Na rust zette Sjoerd de 1-3 op het bord. Steen leek het nog spannend te maken door de 2-3 te maken, maar 1 minuut later was deze spanning als sneeuw voor de zon verdwenen dankzij een schitterende lob van Jovanni: 2-4 overwinning. Victoria’03 deed dus wat het moest doen! Terneuzen won met 0-1 van Zundert, wat betekende dat Victoria’03 met de 2e periodetitel en een ticket voor de nacompetitie voor promotie aan de haal ging.

Victoria’03 - DSE

Victoria’03 mocht het behalen van de periodetitel een mooi vervolg geven tegen DSE. Na een half uur spelen stond Victoria’03 al op een 2-0 voorsprong. Sharushan en Sjoerd zetten hun handtekening onder deze stand. Nog voor rust deed DSE wat terug uit een snelle counter: 2-1. Een stand die na rust heel lang op de bordjes bleef staan, ondanks vele kansen van DSE. Victoria’03 keeper Giovanni hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. Ongekend spannend was het! Tot de 95e minuut! Pieter maakte aan alle spanning een eind: 3-1!

Victoria’03 - Terneuzen

Victoria’03 is met een ongelofelijk knappe reeks bezig! Tegen de Zeeuwse havenstad hoopt de ploeg uit Oudenbosch dit een vervolg te geven. Op papier was dit een topper, maar vanaf minuut 1 t/m 90 had Victoria’03 de controle. Het werd de wedstrijd van Brian Hellemons, die zich met een goal en een assist man of the match mocht noemen. Hij stond aan het eindstation na een scrimmage voor de goal van Terneuzen: 1-0. Na rust leverde hij een assist op Jules Voogt, wat de 2-0 eindstand betekende.

Clinge - Victoria’03

De laatste uitwedstrijd naar Zeeland: alleen Clinge was nog niet bezocht door Victoria’03. De meegereisde supporters werden beloond op goede wedstrijd, waarin Victoria’03 het samenspel en de werklust liet zien waar het zo om geroemd wordt. Al snel stond Victoria’03 op een 0-2 voorsprong: Jari scoorde vanaf 11 meter en Sharushan was het eindstation na een mooie aanval. Na rust deed Clinge nog wat terug: 1-2. Vrije trappen duo Brian en Jules deden bijna precies hetzelfde als vorige week: Brian de voorzet, Jules de goal: 1-3. Jules was ook in de slot minuten belangrijk: Op zijn laatste krachten liep hij langs de gehele rechterflank van Clinge heen en legde voor op Jari, die niets anders kon dan binnen schieten: 1-4 eindstand.

Het gat met de achtervolging is gegroeid! Het gat met Groen Wit is al 4 punten. Komende zondag kan dit worden uitgebreid tot 7 punten, maar bij een nederlaag slinkt de voorsprong tot 1 punt. Het belooft een heet potje te worden op sportpark Albano!