Voorzitter KBO Oud-Gastel overhandigd de bokaal aan Cees van Rijen
Voorzitter KBO Oud-Gastel overhandigd de bokaal aan Cees van Rijen Foto: Jacques Hultermans

Cees van Rijen winnaar Jack v.d Aarssen Bokaal

OUDENBOSCH - Na 2 jaar is de Jack v.d Aarssen bokaal weer verspeeld op koningsdag. 18 spelers verdeeld over de 5 Halderbergse kernen gingen de strijd aan om deze bokaal.


Wedstrijdleider Jan Jacobs zorgde weer voor een overvol programma waarin de spelers verdeeld waren in 3 poules. In poule C waren de winnaar van 2019 Din van Wortel, Toon Hoefnagels, Kees Korsmit, Cees van Rijen, Adrie Voet en Rien Hamers ingedeeld. In deze poule werd al snel duidelijk dat Toon Hoefnagels zeer sterk voor de dag zou komen, en met drie winst partijen was er geen twijfel mogelijk, hij ging door naar de laatste 6. Din van Wortel liet in zijn partij tegen Cees van Rijen de herhaling van 2019 in rook op gaan, Cees ging met 10 matchpunten naar de laatste 6.


Poule B

in poule B speelden Jos Braspenning, Piet van As ,Twan Wagemakers, Jan Kuipers, Piet Lambregts en Johan van Oosterhout. In de laatste speelronde gingen nog drie spelers voor de plaatsen één en twee om bij laatste zes te komen. Piet van As plaatste zich door Jos achter zich te houden. Piet Lambregts liep tegen een zeperd aan tegen de toen al kansloze Jan Kuipers en Johan plaatste zich ten koste van Twan.


Poule A
In poule A zaten de zware kanonnen, Bert v.d Kasteele, Anton Bakx, Dik Flach, Jacques Hultermans, Jacques Bogaerts en Sjaan Dijkers. Bert ging met drie winstpartijen door naar de laatste zes, ook voor de 2e plaats bleef het tot de laatste partij spannend. Sjaan Dijkers liet Anton kansloos en Jacques Bogaerts liet het afweten tegen Bert. Daardoor ging Sjaan met Bert naar de laatste 6. Cees van Rijen liet geen spaan heel van de ambities van Bert, Johan deed hetzelfde met Piet en Toon versloeg Sjaan die echter op moyenne doorging als beste verliezer.


Finales
In de halve finale haalde Sjaan niet het niveau tegen Cees, een 4e plaats was zijn deel Cees ging naar de finale. In de tweede halve finale was Toon weer ijzersterk en hij verwees Johan naar de 3e plaats. De finale beloofde een echte finale te worden en dat werd het ook, in beurt 17 was er voor Toon (25) geen vuiltje aan de lucht 19 caramboles en stond Cees op 10. In de 20e beurt stond Toon echter nog op 19 en begon Cees aan zijn inhaal race. In 4 beurten maakte Cees de 8 ontbrekende caramboles en liet Toon op 22 achter zich.

De bokaal ging dan ook naar de terechte winnaar Cees van Rijen.[n]