Kloksimultaan in mei bij damvereniging De Variant

OUDENBOSCH - In de maand mei worden er bij damvereniging De Variant kloksimultaans gespeeld tegen Brabantse topspelers. Iedere damliefhebber is van harte welkom om het tegen deze spelers op te nemen.


De wedstrijden worden gespeeld op de maandagavonden 9 mei, 16 mei , 23 mei en 30 mei. Aanvang 19.30 uur in het clublokaal De Postduif, Baarlebossche 11 in Oudenbosch. Deelname is gratis.

In een kloksimultaan dammen neemt een sterke dammer het op tegen een aantal tegenstanders, waarbij de bedenktijd per partij wordt bijgehouden met een damklok


Programma wedstrijden

Op 9 mei speelt Daniëlla de Vos een kloksimultaan. Daniëlla is de beste vrouwelijke dammer in onze regio en is Maître Federal Feminin, een internationale meestertitel. Ze is tevens lid van De Variant. Haar rating is 1021

Op 16 mei speelt Toine Brouwers een kloksimultaan. Toine is de speler met de hoogste rating (1433), een Nederlandse topspeler en de huidige snel damkampioen van Noord-Brabant.

Op 23 mei speelt Cor Kuystermans de derde kloksimultaan. Cor is een sterke speler, die jaren geleden nog speelde voor TDV uit Tilburg in de hoogste landelijke klasse. Cor is niet meer actief als wedstrijddammer, maar is nog groot liefhebber. Hij had een rating tussen 1250 en 1300.

Op 30 mei speelt Martin de Wolf de laatste kloksimultaan. Martin is de sterkste speler van De Variant en is in de bondscompetitie al 30 wedstrijden ongeslagen. 

Als junior was hij kampioen van Noord-Brabant bij de junioren. Martin heeft een rating van 1170.[n]