VV Hoeven houdt het heel lang spannend

HOEVEN - De spelers van Hoeven 1 traden aan tegen Philippine. De Zeeuws Vlaamse ploeg kon de punten hard gebruiken om nacompetitie voor degradatie te voorkomen. Hoeven was dus gewaarschuwd dat ze van de Zeeuwen een overwinning niet zo maar cadeau kregen.

Philippine had in de eerste helft meer balbezit. Hoeven probeerde met countervoetbal gevaar te stichten. Philippine probeerde na 20 minuten met een afstandsschot voor gevaar te zorgen. De bal ging echter over. Even later was het heel druk in de 16 meter van Hoeven waarbij een speler van Philippine over de voet van een Hoevenspeler struikelde. De scheids zag het goed en floot niet. Direct daarop volgde een counter van Hoeven. Een schot van Stijn Kerstens kwam tegen de arm van een Philipinnespeler in hun 16 metergebied. De scheids gaf een strafschop voor Hoeven. Stijn nam deze koelbloedig en tekende de 1-0 aan. De 2de helft was Hoeven de bovenliggende ploeg. Ze kregen het eerste half uur zeker 3 tot 4 doelrijpe kansen die helaas gemist werden. Rick maakte aan alle spanning een einde door in de 82ste minuut de 2-0 aan te tekenen. Hij ging goed door vanaf links en plaatste de bal met zijn rechter in de goal. Inmiddels waren Jelle Oomen, Erwin Roks en Cyriel van der Veen erin gekomen. Cyriel viel goed in en kreeg gelijk een kans op de 3-0 maar schoot naast. Het was Erwin Roks die een paar minuten voor tijd de bal in de rechter bovenhoek knalde en de 3-0 maakte. We moesten lang wachten op de laatste 2 goals. 3-0 was tevens de eindstand. Hoeven pakt wederom 3 punten en houdt koers. Enerzijds had de uitslag veel groter mogen uitvallen, gelet op de vele kansen, aan de andere kant stonden we er weer met een lekker jong team.

Volgende week speelt Hoeven uit in St. Jansteen. De bus vertrekt om 12.00 uur. Supporters mogen gratis mee.

Overige elftallen

Ons 2de elftal wist opnieuw knap te winnen van Terheijden 2 (eindstand 3-2). Jordy van der Veen maakte 10 minuten voor tijd de winnende treffer.

Ons 3de bracht de punten mee uit Oudenbosch. Hoeven 4 liep tegen een zeper op en verloor thuis van Wernhout met 2-0. Een kampioenschap komt onder druk te staan. De ervaren rotten moeten het hoofd er de komende wedstrijden bij blijven houden. Succes mannen.[n]