Gastels Fanfare met Combo en zangers.
Gastels Fanfare met Combo en zangers. Foto: Toine van den Broek

Gastels Fanfare Presents

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Na twee jaar van corona waarin het niet altijd mogelijk was voor de leden van Gastels Fanfare om samen te repeteren, zijn ze er toch in geslaagd om een geweldig nieuw concept op te zetten.

Na elf mooie uitvoeringen van Amusant Gastels in de Laurentiuskerk,  heeft de vereniging het roer omgegooid.

Dit jaar in mei gaat de fanfare 2 optredens verzorgen met als thema The Lion King. Het verhaal van het leeuwtje Simba en de kringloop van het leven wordt getoond op een groot scherm. De mooie en bekende nummers stonden de afgelopen weken op de lessenaars en interim-dirigent Richard Schroevers en de leden zijn enthousiast om die  te gaan uitvoeren.

Als zanger is er dit keer een beroep gedaan op Rolf van Rijsbergen en een afvaardiging van het koor Muzikaƫl zal ook hun medewerking verlenen.

De uitvoeringen van dit mooie spektakel staan gepland op zaterdag 14 mei om 20.00 uur en dit jaar is er ook een matinee op zondag 15 mei om 14.00 uur waar natuurlijk ook het jongere publiek welkom is. 

Beide dagen wordt het optreden verzorgd in het Veerhuis en zal de zaal een half uur van te voren geopend  zijn.

De entree gaat 10 Euro bedragen. Dit is inclusief 2 consumpties.

De kaarten zijn te bestellen op www.gastelsfanfare.nl

En ook zijn ze  te koop bij de Martwienkel en het Veerhuis in Oud Gastel.

Nieuwe dirigent

Nog een leuk nieuwtje van Gastels Fanfare. Na een aantal proefdirecties is er een nieuwe dirigent uitgekozen. Het is Erwin Eestermans geworden. Hij komt uit Essen BelgiĆ« en is afgestudeerd op Bastuba en Euphonium.  Naast een jeugdkoor en een volwassenenkoor heeft hij voor heel wat muziekverenigingen gestaan als dirigent, o.a. Harmonie Concordia uit Bergen op Zoom, de Muziekkapel van de Antwerpse Politie en veel andere.

Tijdens het aankomende Lion King concert zal Erwin Gastels Fanfare begeleiden op de Bastuba.

Verder zal Gastels Fanfare ook dit jaar weer spelen in de St. Laurentiuskerk tijdens de mis voor Dodenherdenking en bij het oorlogsmonument en zal ook de avondvierdaagse weer met muziek van de Fanfare worden binnengehaald.

Op 26 mei loopt Gastels Fanfare traditiegetrouw weer naar de Kapelberg. Het dauwtrappen start om 6.00 uur op de markt.