Kunsetenaressen in Arboretum.
Kunsetenaressen in Arboretum. Foto: Ria Luijten

Kunst en natuur hand in hand in Arboretum

Sport en vereniging

OUDENBOSCH – “De balans in de samenleving maar ook die tussen mens en natuur is zoek. Een nieuw evenwicht ontstaat echt niet vanzelf. Dus handen uit de mouwen voor een groene, leefbare aarde.

Dat kan op veel manieren en natuurlijk ook dichtbij huis in het Arboretum.” Dat schreef Johan van Oosterhout, de voorzitter van de groene parel in het centrum van Oudenbosch, in het periodiek van de botanische tuin. Hij wordt op zijn wenken bediend, want elf creatieve vrouwen uit West-Brabant zorgen in mei voor een verbroedering van kunst en natuur. De prachtige combinatie wordt wat het kunstzinnige deel betreft ingevuld door het collectief WEI-J.

De tweejaarlijkse traditie is toe aan de achtste uitgave. De recentste interval heeft langer geduurd dan gebruikelijk. De kunst met een grote K moest voorrang verlenen aan corona met de grote C. De vrouwen van WEI-J hebben hun enthousiasme niet laten verdampen en zijn voortvarend aan de voorbereidingen van hun expositie begonnen. Margreet Jansen en Nel Lauwerijssen van WEI-J: “Ons enthousiasme wordt gevoed door de groeiende belangstelling en de waardering voor de variatie en het niveau van onze tentoonstelling. Daar komt nog bij dat het Arboretum extra aantrekkelijk is in de maand mei. De tuin is prachtig en meer dan een uniek decor. We kunnen reeds verklappen dat we twee gast-exposanten hebben geselecteerd. Dat zijn de Bredase Thea Kanters(keramiek) en haar stadgenote Jose Jonkers(beeldhouwen). Ook de invulling van de theekoepel krijgt dit jaar weer een bijzonder karakter”.

De achtste tentoonstelling wordt meer dan bomen over kunst en is van zaterdag 14 tot en met zondag 22 mei aanstaande. Op beide zondagen van  twaalf tot vijf uur, op de beide zaterdagen, op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van half twee tot half vijf. De toegangsprijs voor het Arboretum bedraagt drie euro, voor de kunst geldt geen toeslag. Voor kinderen onder de twaalf jaar is de toegang gratis.

De toegang tot het Arboretum is aan de achterzijde van het ‘postkantoor’. Toepasselijk ‘Achter het Postkantoor’ geheten.