vlnr de medeorganisatoren Fons van Hooijdonk, Jack Baart en Piet Bakkers.
vlnr de medeorganisatoren Fons van Hooijdonk, Jack Baart en Piet Bakkers. Foto: Ben Steffen, Collectie Stichting Fietsvierdagse Hoeven

Heemkundekring presenteert 50 jaar Fietsvierdaagse Hoeven

Algemeen

HOEVEN - Op woensdag 25 mei, de avond voor de start van de 49ste Fietsvierdaagse Hoeven, presenteert heemkundekring De Honderd Hoeven haar 38ste jaarboek dat geheel gewijd is aan het 50-jarig bestaan van de Fietsvierdaagse Hoeven. In 1972 werd de eerste Hoevense fietsvierdaagse georganiseerd toen nog onder de naam Bosbad-Brabantia Fietsvierdaagse. 

Nu 50 jaar later zijn we echter, vanwege twee jaar corona zonder fietsvierdaagse, pas toe aan de 49ste editie. Voor de heemkundekring was dit geen reden om deze uitgave uit te stellen. Een 50 jarig jubileum moet immers gevierd worden als het zover is. Met alle medewerking van het bestuur en oud-bestuursleden van de Hoevense fietsvierdaagse is Adrie van der Logt erin geslaagd dit 248 pagina’s tellende kleurrijke boekwerk samen te stellen. Daar ging veel speurwerk in het niet altijd volledige archief en vele interviews met betrokkenen aan vooraf. Ook het kiezen van de afbeeldingen uit het rijkelijk gevulde fotoarchief van na 2000 was een hele klus. 

Op 25 mei wordt het resultaat aan de leden van de heemkundekring en enkele genodigden gepresenteerd in fietsvierdaagsecentrum Bovendonk in Hoeven. Tevens wordt een fototentoonstelling ingericht die tijdens de fietsvierdaagse voor iedereen te bekijken is in de kapel van Bovendonk. Joris Wijnen maakte voor deze gelegenheid een flitsende videocompilatie van 50 jaar fietsvierdaagse, die ook tijdens de fietsvierdaagse zal worden getoond. Leden van de heemkundekring kunnen na de presentatie hun gratis exemplaar meenemen of ophalen bij het heemhuis op St. Janstraat 20 in Hoeven op zaterdag 4 en 11 juni tussen 11.00 en 12.00 uur. 

Voor niet leden is het boek na de fietsvierdaagse te koop op bovengenoemde zaterdagen of bij Bloem en Geur op St. Janstraat 39 in Hoeven.