Woensdag 18 mei

Lezing astronomie: naar de grenzen van het heelal

20:00 | Sterrenwacht Tivoli

De Koninklijke Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde West Brabant organiseert op woensdag 18 mei voor leden en niet-leden een lezing over sterrenkunde, in dit geval over de Grenzen van het Zonnestelsel. De spreker, Marco van der List, is al meer dan 30 jaar actief als amateurastronoom en lid van de KNVWS West Brabant. Naast het volgen van met name de actuele ontwikkelingen op het gebied van planeetonderzoek, is hij ook een van de vrijwilligers op de Sterrenwacht Tivoli in Oudenbosch en redactielid van het blad Ruimtevaart van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR). Hij is werkzaam als ruimtevaartingenieur. Niet-leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl. De lezing wordt gegeven in de Bruno Ernst Bibliotheek, Sterrenwacht Tivoli, Jezuïtenplein 33 in Oudenbosch. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

 

Donderdag 19 mei

Fietsdag Bosschenhoofdse Vrouwen Vereniging.

10:00 | 

Donderdag 19 mei, hebben we onze jaarlijkse fietsdag naar de markt in Zevenbergen. Vertrek vanaf het Breugelhof om 10.00 uur. Terrasje pikken, over de markt, lunchen en winkelen, hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind.

 

Zaterdag 21 mei

Lentefair in Blankershof

10:00 | Blankershof

Zaterdag 21 mei wordt er een lentefair georganiseerd in Blankershof. Van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Er zijn diverse kramen o.a. treja, beauty producten, decoratie spulletjes, cadeaukraam, bakkraam. Tevens is er een grote loterij. Wel graag contant betalen. Nieuwsgierig? Kom dan gezellig langs. Centrum voor Wonen & Zorg Blankershof, Dargon 2, 4751 KK Oud Gastel.