Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Geene en Broos: ‘Het ondernemersklimaat in Halderberge wordt steeds beter’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Dankert Geene en Jürgen Broos zijn beiden ondernemer in Halderberge. Geene is daarnaast voorzitter van de Ondernemerskring Halderberge (OKH) en Broos van de Stichting Ondernemersgala.

“Halderberge is een mooie omgeving om in te werken. Het ondernemersklimaat wordt steeds beter. Het college geeft dit, samen met een sterk team van ambtenaren, de nodige aandacht,” zegt Geene. “De lijnen zijn kort. De functionarissen zoeken steeds meer de buitenwereld op. Zo zijn we bezig om de bedrijventerreinen te verenigen. Individueel zijn er verschillen, maar in grote lijnen speelt daar dezelfde problematiek. Als we zaken met elkaar aanpakken en dit krijgt steeds verder gestalte, komt dit het klimaat nog verder ten goede. De kernen zijn belangrijk voor het woongenot en als OKH hebben we hard gewerkt voor de middenstand. Langzamerhand wordt Halderberge meer en meer één. Zeker in de laatste jaren is er wat dat betreft grote vooruitgang geboekt.” 

Jürgen Broos is volop bezig met de voorbereidingen van het tweejaarlijkse Ondernemersgala. “Deze editie wordt op 19 november in ’t Veerhuis in Oud Gastel gehouden. Nieuw is dat we nu alle Business Awards op één avond doen, dus zowel de uitreiking van de Business-to-Business, Business-to-Consumer als de startende ondernemer.” Het werven van kandidaten is reeds begonnen. “Deze worden aangedragen door ondernemersverenigingen, werknemers, sponsoren of door de bedrijven zelf. Deze avond versterkt het ondernemen. Het is prachtig dat iets wat goed is beloond wordt en het netwerk wordt uitgebreid. En vergeet niet de waardering die men krijgt van werknemer of klant. Het is mooi om zo’n avond te organiseren en iets weg te zetten voor de toekomst waar zowel de ondernemer als de overheid iets aan hebben.”