HBF kampioensteam TOG 4.
HBF kampioensteam TOG 4. Foto: Diana Embregts

Prijsuitreiking competitie Hoevense Biljart Federatie

Sport en vereniging

HOEVEN - Afgelopen vrijdag 3 juni heeft in de biljartzaal van café ’t Tapperijke in Hoeven de prijsuitreiking plaatsgevonden van de competitie seizoen 2021-2022 van de Hoevense Biljart Federatie (HBF). 

Dit jaar hebben aan deze Hoevense competitie acht teams deelgenomen van de vier verenigingen Bosbad, HGL, TOG en ZBGG. Het is dit jaar een zeer spannende sportieve strijd geworden, waarbij zelfs op de laatste speeldag nog vier teams kans maakten om kampioen te worden. 

Lange tijd leek het team ZBGG 1 overtuigend op de kampioenstitel af te stevenen. Zij waren namelijk vanaf de 7e t/m de 17e speelronde de lijstaanvoerder. Maar in de 18e speelronde nam het team TOG 2 de koppositie over en zij wisten deze plaats tot de laatste ronde vast te houden. 

Het team TOG 4 was ondertussen aan een flinke eindsprint begonnen en wist TOG 2 bij de laatste speelronde tot op 0,9 matchpunt in te halen. 

Ontknoping

De ontknoping van de competitie werd dus op de laatste 21e ronde bepaald. Hier moest TOG 2 het opnemen tegen ZBGG 1. 

In een spannende strijd deelden zij aan elkaar de nodige verliespunten uit, waardoor beide teams op een relatief lage eindscore eindigden. 

Team TOG 4 speelde daarentegen tegen TOG 1 een sterke wedstrijd en zodoende slaagde het team TOG 4 erin om op de valreep met een relatief ruime voorsprong het kampioenschap naar zich toe te trekken. 

Eindstand

De eindstand is geworden: 

1. TOG 4 753 punten; 2. TOG 2 747 punten; 3. ZBGG 1 744 punten; 4. Bosbad 1 742 punten; 5. HGL 1 737 punten; 6. TOG 1 733 punten; 7. TOG 3 705 punte; 8. TOG 5 696 punten.

Afsluitingsavond

Op een gezellige afsluitingsavond werden, onder het genot van een hapje en een drankje, de spelers van TOG 4 (Frank de Graaf, Piet van den Broek, Paul Klijs en Marion de Graaf) gehuldigd en gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Hoevense Biljart Federatie

Aan de HBF competitie is dit jaar, inclusief de reserve spelers door 58 leden deelgenomen. 

De Hoevense Biljart Federatie, die al vanaf 1951 actief is, kent een lange historische traditie. 

Café ’t Tapperijke, dat over 6 biljarttafels beschikt, heeft hierin altijd een belangrijke bijdrage geleverd. Maar met de aangekondigde verkoop en sluiting van café ’t Tapperijke per 1 oktober, komt de toekomst van de biljart-hobby voor vele mensen uit Hoeven en directe omgeving in gevaar. 

Wekelijks beoefenen namelijk zo’n 200 mensen in diverse verenigingen en competities actief de biljart sport. Daarom is het bestuur van HBF samen met afgevaardigden van de andere biljartverenigingen druk in overleg met de gemeente om een oplossing te realiseren, zowel voor de korte als langere termijn, zodat deze biljart liefhebbers, net als de leden van de andere Hoevense sportverenigingen, ook in de toekomst van hun sport en hobby kunnen blijven genieten. 

Het zou eeuwig zonde zijn, als door gebrek aan biljart-faciliteiten, na 71 jaar noodgedwongen een eind zou moeten komen aan de Hoevense biljart competitie.