Stampersgat Sportief gaat van start

STAMPERSGAT - Na twee jaar afwezigheid is het op 9, 10 en 11 juni tijd voor het evenement “Stampersgat Sportief”.


Na de laatste editie van de Wandeldriedaagse Stampersgat en de Cheltenhamrun zijn de organiserende comités bij elkaar gekomen en besloten ze om samen verder te gaan onder het evenement “Stampersgat Sportief”. Door de welbekende corona perikelen moest het evenement meerdere malen uitgesteld worden, maar nu is het eindelijk zover. 


Op donderdag 9 juni is het tijd voor de eerste dag van de Heshof Wandeldriedaagse. Ook dit jaar kunnen er routes gelopen worden van 5 km of 10 km. De start vindt plaats vanaf het Dorpshuis aan de Havenstraat tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Hetzelfde geldt voor de tweede dag van de wandeldriedaagse op vrijdag 10 juni.

Op de afsluitingsdag van de Heshof Wandeldriedaagse op zaterdag 11 juni, starten de lopers van de 5 km om 13.45 uur en de lopers van de 10 km om 13.00 uur. Rond de klok van drie uur worden alle lopers gezamenlijk feestelijk binnengehaald op het Dorpshuisplein. 


Opgeven voor de wandeldriedaagse kan bij aanvang in het Dorpshuis. Meedoen met de wandeldriedaagse kost € 3,- en basisschoolleerlingen mogen gratis meedoen. Uiteraard zullen de wandelaars niks te kort komen en zullen ze onderweg lekker wat te eten en te drinken krijgen.


Zaterdag 11 juni is er nog veel meer te beleven. Voor de mensen die van een wat stevigere wandeling houden kan er vanaf 11.30 tot 12.00 uur gestart worden aan de Woninginrichting Leo Melsen Wandeltocht “De 15 van ut Gat”. Een schitterende wandeltocht van 15 km door de polders van het mooie dorp Stampersgat.  Opgeven kan ook hier weer bij aanvang in het Dorpshuis en de kosten bedragen ook hier € 3,- per persoon.

En als dan alle wandelaars weer terug zijn bij het Dorpshuis kunnen ze zich op gaan maken voor de grote finale van het evenement. Zo is er vanaf 15.00 uur iets nieuws “Feest op het plein”. Op het Dorpshuisplein zal een gezellig terras gemaakt worden en zal DJ Jarnox voor een gezellig feest gaan zorgen voor iedereen. Voor de kinderen zijn er springkussens en er is een frietkraam aanwezig zodat je daar heerlijk kunt gaan eten om niks van de start te hoeven missen van de Beerendonk Cheltenhamrun.


De Beerendonk Cheltenhamrun start om 17.00 uur vanaf de Havenstraat vlak naast het Dorpshuisplein. De route is dit jaar wat anders dan normaal vanwege de werkzaamheden vanaf het J.F. Vlekkeplein in het dorp. De route loopt nu vanaf de Havenstraat, over de Dennis Leestraat met een keerpunt vlakbij het bedrijf Novo. De route gaat daarna verder via de Beetwortelstraat, Suikersingel, Melassestraat, Monseigneur Dellepoortstraat, Kristalsingel en zo terug naar de Havenstraat. Dit rondje wordt drie keer gelopen waarna de hardlopers in totaal 5 km hebben afgelegd. 


De Beerendonk Cheltenhamrun telt mee voor het Mervo Sport Loopcircuit West Brabant. Om 18.30 uur vindt op het Dorpshuisplein de prijsuitreiking van de wedstrijd plaats.  Inschrijven voor de Beerendonk Cheltenhamrun kan ook nu weer bij aanvang in het Dorpshuis voor € 7,-. Genoeg te beleven dus tijdens Stampersgat Sportief, want na de prijsuitreiking gaat het “Feest op het plein” nog gewoon verder. 


Meer informatie over het evenement is te vinden op de facebookpagina van Stampersgat Sportief of op de website www.stampersgat-sportief.jimdosite.com.[n]