EXPOSITIES

13:30 | Arboretum

Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden in Arboretum Oudenbosch. Roeland maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreëerd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer, die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting. Hij is van beroep kunstzinnig dynamisch coach, orthopedagoog en kunstenaar. Als muzikant en keramist werkt hij creatief met klank, kleur en vorm.
Tot en met 28 juni exposeert Toos van Steen-Jansen haar oeuvre schilderijen. Meestal werkt ze met acrylverf, aquarelverf of pastelkrijt. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, tijdens wandelingen en fietstochten door het bos, de polder en langs de kust, duinen en strand.
Dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 -16.30 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Info: www.arboretumoudenbosch.nl


10-11-12 juni

Grote boekenmarkt onder de basiliek

18:00 | Basiliek

De boekenmarkt die altijd werd gehouden in de Pauluskerk is verhuisd naar de mooie ruimtes onder de Oudenbossche basiliek.De verhuizing is nu ook zichtbaar aangezien de sloopkogel van de Pauluskerk letterlijk een puinhoop heeft gemaakt. De markt wordt gehouden op vrijdag 10 juni (van 18.00 tot 21.00), zaterdag 11 juni (van 10.00 tot 16.00) en zondag 12 juni (van 12.00 tot 16.00).Er zijn enorm veel boeken in de aanbieding, tegen heel schappelijke prijzen. Een mooie gelegenheid om wat vakantielectuur in te slaan, al was het maar om de wachttijd op Schiphol door te komen. Voor meer informatie kunt u op onze website terecht www.boekenmarkt-pauluskerk.nlLet op, de ingang is aan de achterkant van de basiliek via het Doelpad, Pelgrim 2.

 

Vrijdag 10 juni

Kaartavonden De Flierefluiters

19:30 | Het Punt

Wijkvereniging De Flierefluiters uit Hoeven pakt, na een Coronastop, de draad weer met de rik- en jokeravonden. Deelname staat open voor de leden (€1,25) maar ook voor introducés of andere niet-leden (€ 2,50). Deze bedragen zijn inclusief de eerste consumptie. Er zijn elke avond leuke prijzen te verdienen. Om voor de hoofdprijzen in aanmerking te komen, moet wel aan minstens 4 kaartavonden worden deelgenomen. Deze kaartavonden zijn steeds op vrijdagavond, beginnen om 19.30 uur precies en vinden plaats in Het Punt aan de Halderberg in Hoeven. De zesde en laatste kaartavond van dit seizoen vindt plaats op vrijdag 10 juni. Op deze avond worden tevens de eindprijzen uitgereikt.

 

Zaterdag 11 juni

Boekpresentatie ‘Digitaal Dieet’ Jamie Nederpel

10:30 | Bibliotheek West-Brabant

Beheers jij jouw smartphone, of is het andersom? In de boekpresentatie van haar nieuwste boek ‘Digitaal Dieet’ vertelt Jamie Nederpel je meer over hoe jij jouw schermgedrag aan kunt passen en weer ontspannen, bewust en gezond om kunt gaan met jouw smartphone. In deze boekpresentatie vertelt schrijfster Jamie Nederpel onder andere over haar eigen ervaringen met social media, een van de grootste veroorzakers van onze schermverslaving. Tijdens deze presentatie zal er ook ruimte zijn voor interactie tussen Jamie en de bezoekers in de vorm van een mini-workshop en zal er naar afloop een signeersessie plaatsvinden.Ben jij benieuwd naar hoe jij jouw schermverslaving kunt overwinnen en tijd terug kunt vinden voor de dingen die er echt toe doen in het leven? Meld je dan vóór 8 juni aan via www.bibliotheekwb.nl/jamie-nederpelZaterdag 11 juni van 10.30-12.30u, bibliotheek van Oudenbosch, St. Annaplein 3, Oudenbosch.

 

Zondag 12 juni

Arboretum rondleiding met gids

Zondag 12 juni om 13.30 uur een rondleiding met gids door de botanische tuin Arboretum Oudenbosch. Deze keer vertrekt gids Yvonne op dat tijdstip vanaf de achter zijde van het toegangsgebouw. In ruim een uur vertelt zij de bijzonderheden van de bomen en plantencollectie en over de vele wetenswaardigheden uit de geschiedenis van de kloostertuinen en het ontstaan van het arboretum. U kunt zich daarvoor opgeven via www.visithalderberge.com of www.arboretumoudenbosch.nl

 

Looprondje voormalig Menken/Campina kantoor

14:00 | Oud Gastel

Na vele jaren wordt het oude hoofdkantoor van de melkfabriek Menken/Campina weer in gebruik genomen. Het markante gebouw aan de belangrijkste toegangsweg tot Oud Gastel staat al jaren zo goed als leeg maar krijgt een nieuwe gebruiker. Er is zondagmiddag 12 juni van 14.00 tot 17.00u de gelegenheid een rondje te lopen in en rond het pand.  Kom bij voorkeur te voet of met de fiets. Met de auto de Vaccaweg inrijden vanaf de provinciale weg, de Steenstraat is namelijk voorzien van een bus-sluis.


Maandag 13 juni

Alzheimer cafe Halderberge

19:30 | Steunpunt Saint Louis

Maandag 13 juni kunt u het Alzheimer Café Halderberge bezoeken vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Gastspreker: Dokter Petra Wille, specialist oudergeneeskunde. Thema: Wat is onvrijwillige zorg voor mensen met dementie? Wat is onvrijwillige zorg? De volgende zaken kunnen een vorm zijn van onvrijwillige zorg: Toedienen van vocht, voeding en medicatie, medische handelingen en therapeutische maatregelen. Beperken van bewegingsvrijheid (ook fixatie). Insluiten (ook separatie). Uitoefenen van toezicht op de cliënt (ook toezichthoudende domotica). Beperken van vrijheid om het eigen leven in te richten, waardoor de mens met dementie iets moet doen of laten. Beperken in het recht op het ontvangen van bezoek. Hoe zit dit als een opname in het zicht zit en hoe geld deze wet in de thuissituatie? Op deze vragen gaat u antwoord krijgen van onze deskundige op dit gebied. U hoeft zich niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis. Voldoende parkeergelegenheid. Het Alzheimer Café Halderberge vindt plaats in Steunpunt voor Ouderen “Saint Louis”, Aloysiushof 70, 4731 PL Oudenbosch