Afscheid van Ralf van de Riet en Dominic van Oosterhout.
Afscheid van Ralf van de Riet en Dominic van Oosterhout. Foto: cees Martens

Vv Hoeven sluit competitie af met 6de plaats

HOEVEN - Op 2de pinksterdag speelde Hoeven 1 haar laatste wedstrijd thuis tegen Terneuzen. Ondanks het feit dat de Zeeuws Vlaamse ploeg als een periodetitel op zak had en dus nacompetitie mag spelen, begonnen ze met meer dan gemiddelde inzet aan de wedstrijd.

Hoeven had het moeilijk de eerste 10 minuten. Snelle combinaties zorgde voor veel gevaar. Enkele uitgespeelde kansen werden net gemist. Tegen de verhouding in scoorde Erwin Roks in de 14de minuut de 1-0 uit de 1ste goede aanval. Vier minuten later stond het weer gelijk. Een vrije trap werd vanaf nagenoeg de achterlijn in een keer in de korte hoek geschoten. Terneuzen bleef meer in balbezit maar voerde de aanvallen steeds te ver uit. Daarnaast verrichtte onze keeper Arthur Raaymakers een paar schitterende reddingen. Na rust kreeg Hoeven wat meer greep op het spel. Hoeven had 2 wissels doorgevoerd. Wouter van Oosterhout en Stijn Kerstens kwamen in de ploeg. Toch was het Terneuzen dat in de 50ste minuut uit een goede aanval de 1-2 aantekende. Stijn maakte 4 minuten later weer gelijk. Een paar minuten later lag de bal weer in de netten bij Hoeven. Dominic van Oosterhout kwam voor de moe gestreden Juup Sonnemans en ook kreeg reservekeeper Stefan Moss speeltijd. Terneuzen maakte uit een aanval vanaf rechts de 4-2. De spits stond ongedekt en kon vrij inkoppen. Rick Braspenning, de even later gewisseld werd voor Ralf van de Riet, pakte zijn doelpunt weer mee. Stijn had nog de 4de goal kunnen maken, maar hij strandde op de keeper. Op het laatst maakte Terneuzen nog hun 5de goal. Met de stand van 3-5 werd de wedstrijd beëindigd. Voor Hoeven betekende dat gelijk einde competitie.  Op zich mogen we met tevredenheid terugkijken. Doelstelling van handhaven en jeugd inpassen. Beide doelstellingen zijn gehaald. Volgend jaar kunnen we doorbouwen met onze jeugd die dan gecoacht kunnen worden door wat ervaren spelers. We kijken er nu al naar uit, maar eerst 2 maanden vakantie.

Afscheid spelers H1

Van 2 spelers werd door de spelersgroep afscheid genomen na afloop van de wedstrijd. Ralf van de Riet stopt met voetballen. Hij speelde nog niet zo lang in de selectie. Afscheid werd ook genomen van  Dominic van Oosterhout, gaat na 7 jaar selectie, in een lager team spelen. Voor aanvang van de wedstrijd gaf good old Joost Blaauwhof aan dat hij een punt zet achter zijn voetbalcarrière bij v.v. Hoeven. Hij gaat spelen bij Beek Vooruit. Joost heeft 25 jaar bij Hoeven gespeeld waarvan 14 jaar in de selectie. In een latere fase zal aandacht besteed worden aan het vertrek. Alle spelers zijn bedankt voor hun bewezen diensten.

Activiteiten

Vv Hoeven blijft bol staan van de activiteiten. Op 2 juli wordt het toernooi ‘de verlening’ gespeeld. In de avond is het feesten in de kantine waar ook een aantal bekende artiesten zullen optreden.

Op 15 en 16 juli hebben we het feestweekend met op de vrijdag de dorps-quiz. Daar kijken we naar uit. Het belooft een mooi spektakel te worden. De 16e zal de feesttent volledig gevuld. Er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.