Adieu monsieur Haffmann
Adieu monsieur Haffmann Foto: Persmap

Adieu monsieur Haffmann bij Fanfare

OUDENBOSCH - Adieu monsieur Haffman is gebaseerd op een gelijknamig toneelstuk, wel enigszins te merken aan de film, dat in 2016 werd geschreven door Jean-Philippe Daguerre en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen.


Adieu monsieur Haffmann - do. 16 juni 20.15u: Wanneer de druk op de Joodse juwelier Joseph Haffmann in het Montmartre van 1942 te groot wordt, moet hij zijn winkel noodgedwongen overdragen aan zijn werknemer François Mercier. Haffmann kan er nog net voor zorgen dat zijn gezin over de grens in veiligheid komt en wil hen achterna reizen. Als dat niet meer lukt, moet hij noodgedwongen onderduiken in de kelder van zijn winkel, terwijl Mercier en diens vrouw Blanche van hem afhankelijk worden, omdat hij de enige is die zulke mooie sierraden kan maken. Dat zet de verhoudingen flink op scherp… Los van de geloofwaardige persoonlijke beslissingen bevat het verhaal een relevante connectie tussen juwelen en collaboreren. Over geloven, vertrouwen en kiezen; kiezen voor het juiste.

Verwacht: do 23 juni Nowhere special (Pasolini) 20.15u. Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl.[n]