EXPOSITIES

Exposanten in Arboretum

13:30 | Arboretum

Tot en met 28 juni exposeert Toos van Steen-Jansen haar oeuvre schilderijen. Toos is geboren in 1945 in Fijnaart. Ze schildert en tekent al jaren met veel plezier, zowel realistisch als abstract en intuïtief. Meestal werkt ze met acrylverf, aquarelverf of pastelkrijt. Door het volgen van diverse schildercursussen, heeft ze zich de nodige technieken eigen gemaakt. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, tijdens wandelingen en fietstochten door het bos, de polder en langs de kust, duinen en strand. Ze hoopt van harte dat de bezoekers zullen genieten van haar schilderijen in de expositieruimte en de entree van het Arboretum. De tuin is open op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30-16.30 uur. Meer info: www.arboretumoudenbosch.nl


Expositie Roeland Frank Hoefsloot

| Arboretum

Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden in Arboretum Oudenbosch. Roeland maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreëerd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer, die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting. In de vorm en structuur van een stuk aangespoeld drijfhout ziet hij een schoonheid die hij wil koesteren en niet verloren wil laten gaan. Het gevondene is dan de vonk voor een creatief proces, dat niet zelden toegang biedt tot een rijke flow-ervaring. De beelden van Roeland doen een appel op gevoel. Zijn uitdaging is om in het uiterlijk van het beeld de innerlijke wereld voelbaar en grijpbaar te maken. Vooral vanuit stilte gaan de beelden hun verhaal vertellen. Ze zijn universeel en niet gebonden aan tijd en ruimte. Roeland heeft een atelier in Breda en Normandië. Hij is van beroep kunstzinnig dynamisch coach, orthopedagoog en kunstenaar. Als muzikant en keramist werkt hij creatief met klank, kleur en vorm. Hij heeft “De Kleine Tiki”, een succesvolle school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling opgericht. www.dekleinetiki.nlDe tuin is open op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 -16.30 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Info: www.arboretumoudenbosch.nl

 

Vrijdag 17 juni

Kapelconcert met pianiste Anna Fedorova

20:00 | Bovendonk

Toen de jonge Oekraïense pianiste Anna Borisyvna Fedorova op 1 september 2013 optrad in Het Zondagochtend Concert in de Grote Zaal, kon ze zich waarschijnlijk nog niet voorstellen dat dat concert op YouTube door bijna 26 miljoen mensen zou worden gezien. Toch is het zo: haar interpretatie van Rachmaninoffs immens populaire Tweede pianoconcert raakte een gevoelige snaar bij mensen over de hele wereld. Vanavond speelt ze ook Rachmaninoff! Informatie en kaartverkoop op www.cultuuroudenbosch.nl.


 

Zaterdag 18 juni

De Imker bezoekt Natuurhistorisch & Volkenkundig museum

13:30| Natuurhistorisch en Volkenkundig museum

In het kader van de educatieve functie van het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum te Oudenbosch, hebben wij op 18 en 19 juni a.s. een speciale gast in ons museum. Imkerij Ceres neemt je mee in de wereld van de honingbijen. Hij vertelt je alles over het bijenleven en geeft uitleg over wat een imker doet. Wil jij alles te weten komen over bijen, op de foto in een imkerpak, draaien aan de honing slinger, honing proeven en wil jij van dichtbij zien waar de bijen in wonen? Kom dan op 18 of 19 juni van 13:30-16:30 uur naar ons museum. De kosten zijn het reguliere museum bezoek.

 

18 en 19 juni

Nationale Open Tuinen Weekend

12:00 | De Wildert Tuin en Vijver

In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 juni kunnen tuinliefhebbers hun hart ophalen. Dat weekend is namelijk het Nationale Open Tuinen Weekend. Tuinvereniging Groei & Bloei is de initiatiefnemer van dit evenement. Tal van mooie tuinen door heel het land worden dan voor belangstellenden opengesteld. Tijdens de open dagen ontmoet je tuineigenaren, doe je ideeën voor je eigen tuin op en kan je tips uitwisselen. De Wildert Tuin en Vijvers doet hier ook graag aan mee. Het adres voor een bezoek aan de tuin is Wildertstraat 11 in Oud Gastel. De tuin is geopend van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie over de Gastelse tuin op www.de-wildert.nl


 

Zondag 19 juni

Expositie Nanda de Tree

10:00 | Arboretum

Op zondag 19 juni exposeert Nanda de Tree haar oeuvre schelpen schilderijen in de theekoepel. Nanda is creatief aangelegd en verblijft graag in de natuur met name aan het strand of in het bos. Al een aantal jaren is ze bezig met schelpenschilderijen, een uit de hand gelopen hobby, die ze heeft ontdekt tijdens een vakantie in het buitenland, buitenlandse schelpen bevinden zich daar om ook in haar collectie. Ze staat regelmatig op hobbybeursjes en ze geeft ook workshops, bijvoorbeeld bij het schoolproject Sjors creatief waaraan zij deelneemt. Het is een project om kinderen op een laagdrempelige en speelse manier te laten ontdekken wat ze leuk vinden.

 

Vaderdagconcert Dweilensemble Ut Zooyque

14:00 | Arboretum

Het is al meer dan twintig jaar een traditie dat op Vaderdag alle vaders in het Arboretum Oudenbosch worden getrakteerd op een muzikale aubade van Dweil Ensemble Ut Zooyque. Ut Zooyque bestaat al ruim 40 jaar. Het is een groep van nu 22 muzikanten die graag een gezellig stukje muziek willen later horen. Het repertoire is heel afwisselend: oude rocknummers, Duitse schlagers, moderne ballades, Queen – nummers, het komt allemaal voorbij. Het orkest onderscheidt zich van andere bands door juist die muziek te spelen die anderen niet spelen, om het voor het luisterend publiek afwisselend te houden. Ut Zooyque heeft ook nog iets extra’s: In de pauze van het concert kunt u genieten van een kopje koffie/thee, dat u wordt aangeboden door het orkest. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom, en er is voor de vaders een verrassing!

 

Woensdag 22 juni

Halderbergse Vrouwen Vereniging

12:30 | 

Rondvaart met de boot ”Merijntje Gijzen” op woensdag 22 juni. We kunnen al vanaf 12.30 uur op de boot en vertrekken dan om 13.00 uur vanaf Turfhoofd 59 te Oudenbosch. Waar we dan de Mark en Dintel rondvaart gaan varen. We zijn dan omstreeks 16.00 uur weer terug in Oudenbosch. En daarna gaan we voor diegene, die het leuk vinden gezamenlijk ergens een frietje eten in Oudenbosch.