EXPOSITIES

Exposanten in Arboretum

13:30 | Arboretum

Tot en met 28 juni exposeert Toos van Steen-Jansen haar oeuvre schilderijen. Ze schildert en tekent al jaren met veel plezier, zowel realistisch als abstract en intuïtief. Meestal werkt ze met acrylverf, aquarelverf of pastelkrijt. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, tijdens wandelingen en fietstochten door het bos, de polder en langs de kust, duinen en strand. Ze hoopt van harte dat de bezoekers zullen genieten van haar schilderijen in de expositieruimte en de entree van het Arboretum. De tuin is open op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30-16.30 uur. www.arboretumoudenbosch.nl

 

Expositie Roeland Frank Hoefsloot

13:30 | Arboretum

Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden in Arboretum Oudenbosch. Roeland maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreëerd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer, die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting. Zijn uitdaging is om in het uiterlijk van het beeld de innerlijke wereld voelbaar en grijpbaar te maken. Vooral vanuit stilte gaan de beelden hun verhaal vertellen. Ze zijn universeel en niet gebonden aan tijd en ruimte. Roeland heeft een atelier in Breda en Normandië.  www.dekleinetiki.nl De tuin is open op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 -16.30 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Info: www.arboretumoudenbosch.nl


Expositie Vertelling & Verwondering

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

In de bibliotheek in Oudenbosch exposeert illustratrice Amber Prent haar werk waar het verhaal in centraal staat. Amber put haar inspiratie uit vertellingen, van mythes en legendes tot sprookjes en poëzie. Deze verhalen dienen als startpunt, waarvan uit de fantasie een eigen weg mag gaan. Haar werk is dan ook geen letterlijke verbeelding, maar een surrealistische impressie van verschillende bekende en onbekende verhalen. In de expositie Vertelling & vervreemding wordt de toeschouwer meegenomen naar een andere wereld, waarin alles mogelijk is. Trek je stoute schoenen aan en volg het witte konijn in de bibliotheek in Oudenbosch!

 

Donderdag 23 juni

Nederlandse première Nowhere special bij Fanfare

20:15 | Filmtheater Fanfare

Het is niet gebruikelijk dat we films aan u voorstellen die we zelf (nog) niet gezien hebben. Maar de mogelijkheid om mee te doen met de Nederlandse première van de winnaar van de publieksprijs(!) van Film by the Sea in 2021 laten we niet schieten. Nowhere special do. 23 juni 20.15 uur Nowhere special is een indringend en lief Brits drama over een vader die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn zoontje Michael van 4. John is een 35-jarige, alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland; de moeder verliet hen kort na de bevalling. John is ernstig ziek en heeft nog maar een paar maanden te leven en gaat daarom op zoek naar een nieuw gezin voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De chemie tussen James Norton (getipt als de nieuwe James Bond) als John en Daniel Lamont als de vierjarige Michael is fenomenaal. De film van Umberto Pasolini raakt diep en zindert nog lang na. Verenigd Koninkrijk 2020. Regie: Uberto Pasolini. Duur: 96’. Met: James Norton, Daniel Lamont e.a. Filmvertoning zonder pauze. verwacht: do 30 juniThe reason I jump (Rothwell)20.15 uur Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl

 

Zaterdag 25 juni

Zomermarkt bij ‘t Stoofje

13:00 | 't Stoofje

Na tweeëneenhalf jaar vindt op zaterdagmiddag 25 juni a.s. eindelijk weer de jaarlijkse feestmarkt plaats van ontmoetingshuis en tweedehands winkel ’t Stoofje in Oudenbosch. Van 13.00 – 16.00 uur staan er kramen in de Stoofstraat en op de binnenpleintjes van het ontmoetingshuis. Er is curiosa te koop, speelgoed, boeken, elpees, kamerplanten uit het plantenasiel en kleding. Voor kleine prijsjes, zoals altijd bij ‘t Stoofje. Het belooft een echte feestmarkt te worden, met muziek van ’t Zooyke en een Rad van Avontuur met mooie prijzen. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie of thee en huisgemaakt gebak. Natuurlijk is de tweedehands winkel ook open. Twee jaar lang kon de markt niet doorgaan. Andere jaren vond deze plaats in de herfst. Dit jaar is gekozen voor een zomermarkt, om eventuele maatregelen voor te zijn. De opbrengst van de Zomermarkt maakt de activiteiten van het ontmoetingshuis mogelijk. Bij ’t Stoofje wordt zes middagen per week koffie en thee geschonken en kun je onder andere terecht voor maaltijden, knutselen en meditaties. Zo’n vijftig vrijwilligers dragen hieraan bij; veel van hen zijn zaterdag 25 juni ook aanwezig om er samen een mooie middag van te maken. Het adres van ’t Stoofje is Stoofstraat 15 in Oudenbosch. Kijk voor meer informatie op www.hetstoofje.nl.


 

Zondag 26 juni

Rommelmarkt de Brik

9:00 | Sporthal De Beuk

Reeds vele jaren wordt op het grasveld van de Brink een gezellige rommelmarkt gehouden. Op het grasveld, deels in de schaduw van een dubbele rij bomen, die voor de nodige verkoeling zorgen als het een warme dag is, wachten de standhouders u al van vroeg op. U kunt gratis de markt bezoeken aan de Beukenlaan te 4731 CG Oudenbosch.
Voor de bezoekers die bekend zijn met de binnen rommelmarkt in sporthal De Beuk te Oudenbosch: ligt dit grasveld op loopafstand in dezelfde straat.
Ook de rommelmarkten op dit grasveld op 31 juli en 4 september zijn gratis voor bezoekers.
Aanmelden als deelnemer kan via 0165-302682.


 

Open Hof op de Meeshoeve

13:30 | De Meeshoeve

Na enkele jaren geen open dagen op de Meeshoeve, starten we op zondag 26 juni weer met een open dag. U kunt genieten van de dieren, de bloemen en groenten op het veld en zeker niet te vergeten, de vlindertuin. Alles ligt er weer schitterend bij! Geniet van een optreden van het gezelligheidskoor de Confettiklanken uit Oudenbosch. In het wagenhuis is Ineke van Nispen met creaties van papier en Ad van Nispen met hetelucht-motortjes. Zij kunnen hier de nodige uitleg bij geven. Natuurlijk zijn Amarant en Surplus ook aanwezig om uitleg te geven over de activiteiten op de zorgboerderij en hoe men daar desgewenst aan kan deelnemen. In het oude woonhuis, met een gezellig orgeldeuntje op de achtergrond, komt men weer terug in oude sferen, evenals in het Meesmuseum, waar de oude gereedschappen te zien zijn waar de familie Mees altijd mee gewerkt heeft. De (klein)kinderen kunnen een ritje maken met de huifkar en genieten van alle dieren. Natuurlijk is clown Meessie ook weer van de partij. U bent van harte welkom op van 13.30 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Graag tot dan! De Meeshoeve, Strijpdreef 6 te Oud Gastel Zie ook: www.meeshoeve.nl

 

Koorconcert Canticorum

15:00 | Basiliek

Het Gemengd Koor Canticorum uit Adegem (België) staat onder leiding van Jan Wauters en telt iets meer dan 50 zangers. Naast liturgische vieringen staan ook profane concerten op hun programma. Het concert dat ze in de Basiliek van Oudenbosch brengen, valt op door de grote afwisseling: Zowel a-capellaliederen als muziek met orgelbegeleiding door Lars Koks, organist van de basiliek. Religieuze muziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis: van renaissance, barok, klassiek, romantiek en gospel tot hedendaagse muziek. Muziek van de grote gekende componisten, maar ook pareltjes van minder gekende toondichters uit binnen- en buitenland.

 

Woensdag 29 juni

Peuter Parade in Bibliotheek

15:30 | Bibliotheek West-Brabant

Iedere laatste woensdag van de maand wordt er in de bibliotheek in Oudenbosch voorgelezen aan peuters. Samen gaan we lezen, leren en spelen. Kom gezellig samen met je (klein)kinderen, oppaskindje, broertje of nichtje langs om voorgelezen te worden uit een boek. Elke maand lezen we een nieuw verhaal voor. Daarna doen we leuke spelletjes, zingen we liedjes en knutselen we er op los! Vanaf 15.30 uur kun je binnenlopen. De toegang is gratis, maar meld je wel even aan via het onderstaande aanmeldformulier. Dan weten wij hoeveel kinderen er komen. Om 16.30 uur zijn we weer klaar.