Headliner Crazy Little Things sluit af op het hoofdpodium
Headliner Crazy Little Things sluit af op het hoofdpodium Foto: Stichting Hoeven Live

Rocken in de regen op HOEVEN LIVE!

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HOEVEN - Het kwam soms met bakken uit de hemel, maar dat weerhield de meer dan 600 bezoekers uit Hoeven en omstreken er niet van om een avond uit hun dak te gaan. Het gaf zelfs een kleurrijk aanblik; Al die gekleurde, dansende poncho’s en paraplu’s op het mooi aangeklede Kerkplein aan de St. Janstraat.

Organisatie
Voorzitter Alex Oonincx van Stichting Hoeven Live kan terugkijken op een geweldige editie: “Na de zonnige editie van 2021 hadden we het idee dat het nog beter kon. We wilden een kwaliteitsslag maken wat betreft podium, licht en geluid. Ook de horeca was super voor elkaar. En we stelden een sponsorcommissie samen. Bij de vergunningaanvraag werd een calamiteitenplan toegevoegd voor de veiligheid van onze bezoekers. Toiletcapaciteit is behoorlijk uitgebreid en met omwonenden werd overlegd hoe de overlast tot een minimum beperkt kon worden.”

Talent
De essentie van Hoeven Live is en blijft een podium bieden aan lokaal talent zodat zij een echte concertervaring hebben. Jort Schoemaker: “Ook schreven we voor het eerst een singer songwriter wedstrijd uit. Blue Vultures mocht hun winnende nummer Daily Commuters op het podium live uitvoeren. Later kunnen ze hun prijs verzilveren en het lied opnemen in een professionele studio.”

Enthousiaste bands
Maar liefst 25 bands hadden zich aangemeld om te komen spelen op Hoeven Live. Daaruit is een selectie gemaakt van 5 bands. Het was ongelooflijk om te zien en horen hoeveel muzikale kwaliteit er uit deze regio komt. Back on Track mocht aftrappen op het hoofdpodium. Zij speelden een geweldige set waarbij Rain Down On Me van Kane wel erg letterlijk werd genomen door de weergoden. Ook B-ruder, Catch!, S4U en Borderline wisten het publiek aan het dansen, luchtgitaar spelen en meezingen te krijgen.

Headliner
Voor het eerst dit jaar koos de organisatie voor een echte headliner. Dat deze Queen tribute band optreedt op festivals en theaters door heel de Benelux zal niemand van het publiek nog verbazen. De vocaal ijzersterke Marijn Geluk zingt moeiteloos alle hits van misschien wel de beste band allertijden. Begeleid door geweldige muzikanten en backing vocals, waarvan Jeroen “Bryan May” Lips uit Oudenbosch door veel bezoekers wel herkend werd,  zette The Crazy Little Things een waanzinnige show neer van ruim anderhalf uur.

Hoeven Live 2023
Voor nieuwkomer binnen de organisatie Arjan de Wildt, was het een mooie ervaring: “Er gaat veel tijd zitten in een goede voorbereiding, en daarna is het gewoon keihard werken. Maar hoe geweldig is het dat zoveel publiek, vrijwilligers en sponsoren meedoen? Ook vanuit de gemeente Halderberge krijgen we veel medewerking. Zonder hen kunnen we niet. Dit smaakt wat mij betreft echt naar meer.” Hoe dat meer eruit gaat zien is afhankelijk van de evaluatie die al deze week plaats vindt. Penningmeester Erik Oonincx: “We waren echt wel even bang dat er door het slechte weer veel mensen zouden wegblijven, dat bleek gelukkig alles mee te vallen. We gaan natuurlijk best wat serieuze verplichtingen aan, maar het ziet er allemaal goed uit. Tot volgend jaar dus!”