Hoevense Polderlopers 2019
Hoevense Polderlopers 2019 Foto: Brigit Antens

Hoevense Polderloop als vanouds van start

Sport en vereniging

HOEVEN - De 41e Hoevense Polderloop gaat dit jaar plaats vinden op dinsdag 16 augustus, de derde dinsdag in augustus. Zoals altijd is de start om 19.30 uur bij de boerderij van Piet en Paula Braspenning., aan de Brede Balrouw 49. 

“Hopelijk kunnen we dit jaar weer als vanouds veel regionale lopers en loopsters verwelkomen.” zo meldt Polderloop woordvoerder Arnold Augustijn.

Hopelijk weer normaal
Na twee bijzondere jaren als gevolg van Corona hoopt de organisatie dit jaar weer zo veel mogelijk normaal te kunnen functioneren. De vergunning is inmiddels aangevraagd, de loopclubs worden aangeschreven. 

“De meeste regionale loopclubs hebben overigens al jaren de Hoevense Polderloop op de derde dinsdag in hun agenda staan. We hebben een grote schare trouwe deelnemers.”

Focus op schooljeugd
Bij de vorige editie in 2021 werd de organisatie door de gemeente verzocht geen reclame te maken bij de jeugd, omdat vanwege Corona geen begeleidende ouders als extra personen aanwezig konden zijn. Dit jaar vervalt die belemmering. “We gaan daarom nu extra inzetten op de jeugd, om het gemis van de afgelopen 2 jaren goed te maken.”

De komende weken zullen alle scholen in de regio aangeschreven worden om de Hoevense Polderloop onder de aandacht van hun leerlingen te brengen. 

Informatie
Meer informatie op www.hoevensepolderloop.nl