Gastels Fanfare tijdens Concert The Lion King
Gastels Fanfare tijdens Concert The Lion King Foto: John van den Bemd

Concert Gastels Fanfare en de Oudenbossche Harmonie

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Op zondag 17 juli zal Gastels Fanfare voor de zomervakantie afsluiten met een gezellig en gevarieerd concert bij het Gastels Sfeer.

Gastels Fanfare heeft onlangs weer van zich laten horen met een prachtig concert in het Veerhuis. Hier werd muziek gespeeld van The Lion King en er werden filmbeelden gedraaid. Dit is door een groot publiek warm ontvangen met twee keer een volle grote zaal in het Veerhuis.

Gastels Fanfare zal 17 juli ook weer een gevarieerd en licht programma laten horen met o.a. nummers zoals: A Tribute to Amy Whinehouse, the Harry Potter medley en Hakuna Matata. Dit keer wordt het concert georganiseerd in samenwerking met de Oudenbossche Harmonie en hun leerlingenorkest.

Oudenbossche harmonie

De oorsprong van de Oudenbossche harmonie gaat terug tot de tijd waarin de eerste harmonie- en fanfaregezelschappen ontstonden, begin negentiende eeuw. In Oudenbosch werd in 1834 h ensemble Eendracht opgericht. Daarmee bezit deze plaats een van de oudste muziekkorpsen van Noord-Brabant.

Scholenproject

Vanaf het schooljaar 2015-2016 organiseert de harmonie samen met professionele muziekdocenten het scholenproject “Windkracht 6”. Bedoeld voor alle kinderen in groep 6 op de Oudenbossche basisscholen, laat dit project hun kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en het samenspelen van muziek. Dit gebeurt in tien lesuren op school en met een gezamenlijke muzikale afsluitingsavond.

Dirigent Eestermans

Op de muzikale middag bij het Gastels Sfeer zal Gastels Fanfare om 14.30 uur het spits afbijten onder leiding van hun nieuwe Dirigent Erwin Eestermans. Erwin heeft muziek gestudeerd aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij is afgestudeerd op euphonium en bastuba. Later heeft hij dan bijkomend Cultuurmanagement gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen. Naast een jeugdkoor en een volwassenenkoor heeft hij voor heel wat muziekverenigingen gestaan als dirigent: Harmonie Concordia Bergen Op Zoom, De Muziekkapel van de Antwerpse Politie, Sint-Cecilia Ekeren-Donk, en andere.

Leerlingenorkest

Rond de klok van 15.30 uur zal het Leerlingenorkest van de Oudenbosch een 20 tal minuten spelen onder leiding van Rogier de Pijper die vanaf 2017 hun dirigent is.

Dirigent Dirks

Tot slot zal om 16.00 uur de Oudenbossche Harmonie het stokje overnemen. Hun dirigent Koert Dirks begon op zes jarige leeftijd met trompetlessen bij zijn opa. Vier jaar later werd hij lid van de Heineken Fanfare alwaar hij bugel ging spelen. In 1986 schakelde Koert over op hoorn en ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Omdat zijn liefde voor de trompet niet was verdwenen ging hij daarnaast weer trompet studeren bij Peter Masseurs aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2004 trad Koert aan als dirigent van de harmonie. De toegang is geheel gratis.