Liv Schoonen onderweg naar de eerste winst van de dag.
Liv Schoonen onderweg naar de eerste winst van de dag. Foto: JudoInside.com

Liv Schoonen wint zilver op NK Judo -18

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Nadat twee weken geleden de voorrondes in de verschillende districten afgewerkt waren, en zij zich beiden hadden geplaatst in het district Zuid Holland, stond zaterdag 2 juli het NK Judo -18 op de kalender voor Dweezil en Liv Schoonen, uitkomend voor Sport Instituut De Korte uit Hoogvliet.

Waar het in het ochtendblok helaas misging bij haar broer, die na een verliespartij, een tweetal snelle sterke winstpartijen en vervolgens weer een verlies tegen de uiteindelijk nummer vijf, vroegtijdig het toernooi moest verlaten, ging het Liv een stuk beter af. Omdat ze recentelijk overgestapt is naar een zwaarder gewicht met een aantal zeer sterke, oudere en meer ervaren meiden als favoriet, waren de verwachtingen van tevoren niet zeer hoog gespannen en het doel was dan ook het herhalen van de top 5 positie van vorig jaar. De eerste jaars -18 judoka werd echter enigszins geholpen door een niet al te ongunstige loting en na twee overtuigende winstpartijen stond ze in de halve finale, die gewonnen werd op straffen. 

In de finale moest ze vervolgens aantreden tegen de twee jaar oudere en regerend Nederlands kampioene in zowel de -18 als de -21. Hoewel Liv zelfverzekerd en zeer voortvarend van start ging, belande ze uiteindelijk toch in een houdgreep waar ze zich niet meer uit wist te bevrijden. Ondanks dit verlies mag ze zeer tevreden terugkijken op een uitermate geslaagd NK met een zeer mooie zilveren plak als beloning.

Lijkt het je leuk om ook eens een keer een judotraining mee te maken: meld je aan via de website van Makoto Dokokaj in Oud Gastel (www.makoto-dokokaj.nl) en kom langs in onze dojo in het Veerhuis om een proefles mee te doen. En wie weet sta jij over een aantal jaar ook te knallen op een Districts of een Nationaal Kampioenschap.