Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Eerste winnaars van de Halderbergse cultuurprijzen zijn bekend

Door: Michel Claessens Algemeen

HALDERBERGE – De eerste twee winnaars van de Halderbergse cultuurprijs zijn bekend. Afgelopen woensdag werden zij én drie genomineerden verrast door Joop Kouters, wethouder van cultuur.

Zowel Dian van der Veer als Rumon Hagenaars hebben de eerste cultuurprijzen van het jaar in ontvangst mogen nemen. Dian van der Veer wint de Aanmoedigingsprijs en Rumon Hagenaars wint de Jeugd Cultuurprijs.

Aanmoedigingsprijs
Dian van der Veer mocht de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. Ze won deze voor het schrijven van verschillende kinderboeken. De schrijfster houdt tijdens het schrijven rekening met dyslexie onder kinderen. Door onder andere korte hoofdstukken te schrijven en het lettertype aan te passen zijn haar boeken ook voor deze kinderen toegankelijk. “Ze heeft een vlotte schrijfstijl en is instaat om spanning op te bouwen in haar verhalen. Dierenliefde, vriendschap en vertrouwen zijn belangrijke waarden in haar boek,” leest het juryrapport. De opbrengst van haar boeken doneert Dian aan de Stichting Warchild.

Jeugd Cultuurprijs
De Jeugd Cultuurprijs is dit jaar voor Rumon Hagenaars. Hij is trompettist, arrangeur en geluidstechnicus. “Rumon is met recht een muzikale duizendpoot te noemen waar we in de toekomst nog veel van zullen horen,” aldus de jury. De jonge muzikant speelt onder andere bij het Gastels Fanfare, heeft meegeholpen aan de productie van The Lion King én geeft ook nog muzieklessen in de regio. Momenteel studeert Rumon Jazz Trumpet aan Codarts Conservatorium Rotterdam waar hij binnenkort hoopt af te studeren.

Genomineerden
Ook werden afgelopen week de genomineerde voor de Cultuurpijs 2022 bekend gemaakt. De genomineerden dit jaar zijn: Paul Buijs, Ad Engelen en Orkest Gastels Fanfare. Tijdens de Halderbergse cultuurmaand kan er van 1 september tot 1 oktober 2022 via de website per e-mailadres op één van de drie genomineerden gestemd worden.