Afbeelding
Foto: Olaf van Rutten

Olaf vist op metaal voor Cliniclowns

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUD GASTEL - Olaf de Magneetvisser uit Oud-Gastel gaat oud ijzer ophalen voor het goede doel. Al eerder organiseerde Olaf zo’n actie en dit jaar gaat de opbrengst naar de Cliniclowns.

Op zaterdag 16 juli organiseert Olaf van Rutten samen met Magnetar een landelijke inzamelingsactie. In de Utrechtse binnenstad zal in de ochtend het startsignaal gegeven worden. Het oud ijzer dat uit het water wordt gevist, zal in grote containers verzameld worden.  Vorig jaar organiseerde Olaf samen met team Hellevoetsluis de eerste inzamelingsactie. Deze actie liep uit op een spectaculair feest waarbij bijna 100 magneetvissers zich verzamelden en in totaal kon er een bedrag van ruim 5.000 euro overgemaakt worden naar KWF Kankerbestrijding en CliniClowns.  

Explosieven
Van fietsen tot aan winkelwagens, de magneetvisser is het afgelopen jaar genoeg tegen gekomen. Ook is er regelmatig een telefoontje naar de Explosieven Opruimings Dienst nodig. “We weten er veel vanaf en daardoor weten we precies hoe we moeten handelen om onze hobby op een veilige manier uit te kunnen voeren. Het blijft bij elke gooi weer een verrassing wat er naar boven gaat komen, maar elk voorwerp heeft zijn eigen verhaal en dat is het leuke eraan. Wij vissen zelf met de Barbarian, Beast en Terror van Magnetar dus we krijgen zowat alles uit het water met deze sterke magneten. Alles wat we opvissen ruimen we op, brengen we terug naar de rechtmatige eigenaar en ook onze werkplek laten we schoon achter. Met onze hobby helpen we mens en milieu! En nu in het bijzonder de CliniClowns!”

Donaties
De actiegroep wil veel geld ophalen voor het goede doel en dit kan in de vorm van een donatie via de actiepagina of het doneren van oud ijzer. Oud ijzer kan tot vrijdag 15 juli gedoneerd worden op Stoofstraat 18 in Oud Gastel.