Roos Englebert tijdens fietsonderdeel in Wilhelminadorp.
Roos Englebert tijdens fietsonderdeel in Wilhelminadorp. Foto: Sandy Pleyte

Roos Englebert 1e dame Triathlon Wilhelminadorp

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Na een geslaagd NK triathlon enkele weken geleden ging Roos vol vertrouwen, op vrijdag 8 juli van start in de 1/8e triathlon van Wilhelminadorp. Deze sfeervolle wedstrijd werd georganiseerd door CIOS Zeeland in samenwerking met oud triatleet en hoofdsponsor Floris-Jan Koole.

In de vroege namiddag waren het eerst de leerlingen, zo’n 350 in totaal, welke deze triatlon afwerkte. Om drie uur was het de buurt aan de zogenaamde echte triathleten en triathletes. In totaal zo’n 135 deelnemers waaronder 34 dames.

Zwemmen

Zwemmen in het kanaal over een afstand van 500 mtr. gevolgd door 3 ronden van bijna 8 km. fietsen en een loopronde van 5 km.

Om exact drie uur werd het startschot gegeven. Roos had een prima startpositie gekozen waardoor zij na 50 mtr. al in derde positie lag in dit grote deelnemersveld om al heel snel naar de koppositie te zwemmen en deze niet meer af te staan. Na 500 mtr. kwam zij als eerste uit het water met 25 sec. voorsprong op de nummer twee.

Fietsen

Een goede wissel zorgde ervoor dat ze ook als eerste aan het fietsen kon beginnen. Dit direct gevolgd door Alex Eversdijk uit Terneuzen die uiteindelijk ook winnaar werd van het totale deelnemersveld.

Na de eerste ronde fietsen kwam Roos als 4e door, maar wel ruim voor de tweede dame Nelleke Balde, een ervaren triatlete uit Grijpskerke.

Aan het einde van het fietsonderdeel zette Roos haar fiets als 9e in het parc ferme met nog steeds een voorsprong van ongeveer 2 min. op de tweede dame.

Lopen

Tijdens een constant gelopen 5 km. kwam haar leidende positie geen moment in gevaar. Roos finishte na 1.08.03! De tweede dame,  de al eerder genoemde Nelleke Balde,  had 1minuut en 4 seconde meer nodig en de derde dame, Eva van Hoek uit Middelburg finishte in 1.16.02. In het totale deelnemersveld behaalde Roos een 10e plaats.

Voor Roos de eerste zege in haar triatlonperiode en hopelijk niet de laatste, als 20 jarige kan zij alleen maar beter worden in deze toch wel pittige tak van sport!!