Isabel aan het werk
Isabel aan het werk Foto: archief Isabel Bakker-Schraven

Veel vormen van kunst en ambacht in het Arboretum

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Nog steeds veel bloeiende bloemenpracht in het Arboretum Oudenbosch. In deze tijd bloeit de Catalpa of Trompetboom uitbundig, zitten er grote bloemen aan de Grootbloeiende Magnolia die ook nog een aantal knoppen heeft die nog gaan uitbotten, verder zijn aan de Albizia, de Slaapboom, de eerste bloempjes te zien. De Bloemenborder is nu een lust voor het oog en ook de succulenten in kas laten hun kleuren zien. Kom in alle rust genieten van deze kleurenpracht.

Muziek- en zanggroep Mimanski uit Etten-Leur, onder leiding van muziekdocente Mieke Manders, verzorgt op zondag 17 juli vanaf 14.00 uur een concert in de serie “Muziek in ‘t Groen” in het Arboretum Oudenbosch. Mimanski heeft een zeer uitgebreid repertoire dat vooral bestaat uit vrolijke volksmuziek uit o.a. de Balkan en Israël. Het is muziek die bij een breed publiek aanspreekt. Het gezelschap bestaat uit muzikanten met klarinet, accordeon, gitaar en bas, viool, altfluit en discant (viola da gamba) en dwarsfluit. Bij sommige muziekstukken wordt er gezongen.

Expositie in de theekoepel

De Koninklijke Vereniging voor Veldbiologie (KNNV) heeft een drietal doelen, het bevorderen van natuurstudie, natuureducatie en -beleving en het stimuleren van natuurbescherming. De fotowerkgroep van de afdeling Roosendaal heeft daar nog een missie aan toegevoegd ‘Genieten van alles wat de natuur openbaart’. Maandelijks zijn er avonden waar deelnemers met elkaar sparren om de kennis en kunde van de natuurfotografie te vergroten en elkaar te inspireren met creativiteit, alternatieve inzichten en enthousiasme. Daarnaast organiseert de afdeling excursies om natuurfotografie onder een breder publiek onder de aandacht te brengen zoals ze nu ook bij deze tentoonstelling de bezoeker wil inspireren om al dan niet met een lens goed om zich heen te kijken naar al het moois en boeiends dat de natuur in onze omgeving te bieden heeft. Voor meer info: fotowerkgroep@roosendaal.knnv.nl of www.knnv.nl/roosendaal

Expositie Isabel Bakker-Schraven

Onder de titel “Onder de Zomer Zon in het Arboretum” is in het entreegebouw van het Arboretum Oudenbosch t/m 27 juli een solo-expositie te zien van de bekende Halderbergse kunstenares Isabel Bakker-Schraven. In deze tentoonstelling toont zij actuele kunstwerken, veelal in traditionele olieverf, waaronder werken in haar leefomgeving die geïnspireerd zijn door van Gogh. Het gaat verder om een selectie uit de veelzijdige kunstwerken die zij in de afgelopen decennia maakte, zoals een textiele werkvorm uit de jaren zeventig naast schilderijen die meestal realistisch zijn, maar ook het kubisme is Isabel niet vreemd. Een exacte kopie van “Madonna met kind” van de kunstschilder Lucas Cranach (1472-1553) geplaatst in een landschap met appelboom is het afstudeerwerkstuk dat ze maakte voor haar Masteropleiding in 1993. Voor Isabel, die opgroeide tussen de fruitbomen in Overbetuwe, was het een groot genoegen dat werk te maken. Voor de voorlaatste opdracht bij de opleiding gebruikte ze een werk van Jan Sluijters “Toulouse-Lautrec in het bordeel “Au Rat Mort” (Parijs 1901www.art-isabel.nl en www.arboretumoudenbosch.nl

Expositie beelden

Roeland Frank Hoefsloot maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreëerd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer, die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting.