2de van rechts, de terechte winnaar René den Braber.
2de van rechts, de terechte winnaar René den Braber. Foto: Hanny Christianen

Kampioenschap libre Biljartvereniging De Stroopers

BERGEN OP ZOOM - Na een heel seizoen fanatiek gebiljart te hebben en op het laatst werd er al nauwkeurig in de papieren gekeken wie komt bij de beste vier. Soms met pech, viel er een favoriet af en stond zijn tegenstander er weer goed voor. Maar de uitslag was dat René de Braber, Cees Hagens en daaropvolgend Danny Hellemons en zijn vader Johan als winnaars uit de bus komen en moet er in de finale gespeeld worden wie de beste biljarter van dit libre seizoen is.


Cees Hagens tegen Danny Hellemons, zij moeten als eerste aantreden en in deze partij wint Cees op het nippertje. Daarna René de Braber en Johan Hellemons en van deze partij is René de winnaar. Daarna wordt er gespeeld voor de derde en vierde plaats door vader en zoon Hellemons en is Johan de trotse winnaar. De strijd voor de eerste en twee plaats wordt een hele spannende partij tot het laatste moment. Maar Cees Hagens moet in de laatste beurten toch René als zijn meerdere herkennen. René is de terechte winnaar, ook omdat hij dit seizoen nog geen partij heeft verloren.

De voorzitter van de Stroopers, Toon Christianen reikt de prijzen uit. Op de 1e plaats René de Braber, op de 2e plaats Cees Hagens, op de 3e plaats Johan Hellemons en als 4e eindigt Danny Hellemons.

De voorzitter prijst de leden dat er gezellig en heel goed gespeeld is en deelt mede dat het volgende spel bandstoten is. Deze competitie kunnen we nog net in de oude Blokhut afmaken en we zien uit naar ons nieuw dorpshuis waarin we een super mooie biljartlocatie krijgen.[n]