Perspectief een van de werken van Ad Nieuwlaat.
Perspectief een van de werken van Ad Nieuwlaat. Foto: Ad Nieuwlaat

Drie exposanten in Arboretum Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Een bezoek aan het Arboretum Oudenbosch is voor groot en klein de moeite waard.

Het Arboretum Oudenbosch met zijn heerlijke rust, zijn prachtige bomen- en plantencollectie en zijn fraaie bloemenborder is de moeite waard. Maak met de brochure ‘Bomen van Herinnering’ op eigen gelegenheid een uitgestippelde, bijzondere wandeling door de tuin. De kinderen kunnen speuren naar de 21 kabouter-inwoners van de tuin wonen.

Expositie Ad Nieuwlaat

Amateurfotograaf Ad Nieuwlaat exposeert op zaterdag 6 en zondag 7 augustus in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch. De expositie van Ad is een selectie uit zijn oeuvre. Ad is al jaren lid van Fotogroep West-Brabant, die al verschillende keren in het Arboretum exposeerde. De foto’s die Ad presenteert in de theekoepel betreffen een scala aan onderwerpen, zoals architectuur en natuurfoto’s, soms verrassend genomen vanuit een alternatief standpunt, maar ook foto’s van mensen in haast en in rust. De beelden zijn meestal zonder nabewerking zowel in kleur als in zwart-wit afgedrukt. Soms is een foto bewerkt om van het beeld een abstracte interpretatie van het onderwerp te geven.

Expositie Jozefien de Bruin

Jozefien de Bruin exposeert van 30 juli tot en met 21 augustus haar oeuvre keramiek. Jozefien maakte een jaar of twintig geleden tijdens een workshop bij Atelier 1888 in Schijf kennis met het fenomeen ‘keramiek’. In de kelder van de voormalige muziekschool in Oudenbosch experimenteerde ze wat om al snel te besluiten zich verder te bekwamen op het IKO in Hoogstraten. Daar oefende met heel veel plezier bijna alle mogelijkheden met klei en glazuren. Na vijf jaar studeerde Jozefien af op de kunst van Nerikomi, een techniek waarbij verschillende soorten of kleuren klei worden samengevoegd tot een geheel. Voor haar huidige keramiekwerk gebruikt ze diverse technieken: opbouwen met rolletjes, platen uitrollen en samenstellen, boetseren, met gietklei werken en ook weer een vereenvoudigde vorm van nerikomi. De expositie in het toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch omvat dan ook heel divers werk.

Expositie Roeland Frank Hoefsloot

Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden in Arboretum Oudenbosch. Roeland maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreëerd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer, die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting. In de vorm en structuur van een stuk aangespoeld drijfhout ziet hij een schoonheid die hij wil koesteren en niet verloren wil laten gaan. Het gevondene is dan de vonk voor een creatief proces, dat niet zelden toegang biedt tot een rijke flow-ervaring. De beelden van Roeland doen een appel op gevoel. Zijn uitdaging is om in het uiterlijk van het beeld de innerlijke wereld voelbaar en grijpbaar te maken. Vooral vanuit stilte gaan de beelden hun verhaal vertellen. Ze zijn universeel en niet gebonden aan tijd en ruimte. Roeland heeft een atelier in Breda en Normandië. Als muzikant en keramist werkt hij creatief met klank, kleur en vorm.

Publieke rondleiding

Deelnemen aan de publieke rondleiding op de 2e zondag in augustus? Tickets zijn nu te koop aan de balie of via de Ticketshop op www.arboretumoudenbosch.nl of www.visithalderberge.com.