Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Danique: ‘Volgend jaar ga ik zeker weer mee’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De 24-jarige Danique Lijten is dit jaar voor de allereerste keer mee geweest. “Ik woon op mezelf in een appartement en vond het leuk om mee te gaan. Volgend jaar ga ik zeker weer mee,” zegt ze enthousiast.

Elk jaar krijgt de vakantieweek een eigen thema mee. Omdat de verhuizing van de Volksabdij in Ossendrecht naar Bovendonk in Hoeven min of meer als vakantie aanvoelde, werd dit jaar voor het thema ‘Op Vakantie’ gekozen. De deelnemers en begeleiders werden gedurende de week, zoals elk jaar, over vier groepen verdeeld. Dit jaar waren dat de piloten, de machinisten, de buschauffeurs en de fietsers. “Ik zat bij de piloten,” vertelt Danique. Om aan het gebouw en de nieuwe omgeving te wennen, was het programma ten opzichte van andere jaren wat beperkter gehouden. Toch stonden er tal van activiteiten op het programma zoals een fotospeurtocht in de gebouwen van Bovendonk zelf, knutselen, spelletjes doen, liedjes zingen en toneelstukjes opvoeren. “Alles was leuk, behalve het knutselen, dat is niets voor mij,” zegt ze. 

Woensdag zijn alle vakantievierders met de bus op reis naar Madurodam gegaan. “Dat was leuk, maar we moesten wel veel lopen. Op de terugweg heb ik in de bus nog geslapen,” grinnikt ze. Met het liedje en aan het toneelstukje heeft Danique niet meegedaan. “Ons groepje deed het vliegerlied van Samson en Gert. Ik heb alleen maar gestaan en gedanst.” Bij de Bonte Avond liet Danique zich van haar betere kant zien. “Daar heb ik opgetreden als de nieuwe K3 met het liedje waterval,” glundert ze. Over het eten was Danique wat minder te spreken. “Het was wel lekker, maar ik ben een kleine eter en kreeg soms véél te véél,” lacht ze.