Nieuwe opstapgroep AVO 83 start op 8 september

OUDENBOSCH - Zo langzamerhand weet iedereen wel dat sporten, regelmatig bewegen, gezond voor je is. Maar de meeste mensen hebben een zetje nodig. Uit ervaring weten we dat hardlopen in verenigingsverband een goede start is om te gaan bewegen.


Hardlopen bij een vereniging is stimulerend. Ons motto is dan ook, bij AVO 83 loop je nooit alleen! Opeens ben je niet meer die ploeteraar die langs de weg loopt te sjokken in zijn eentje, maar loop je gezellig in je groep, en wordt je ondersteund als het even niet zo gemakkelijk gaat. Overgewicht is voor velen een aanleiding om met hardlopen te beginnen en het is ook vaak een oorzaak van overbelasting van de gewrichten. Dit is voor veel mensen dan ook een reden om bij een atletiekvereniging op een verantwoorde manier te gaan sporten. 


Inhoud van de opstapcursus

Op twaalf van de in totaal dertien cursusavonden wordt onder leiding van een ervaren gediplomeerd trainer de basisbeginselen van het hardlopen geoefend. Je kunt individueel aan de opstapcursus deelnemen, maar misschien is het leuk om samen met een vriend of vriendin te gaan.

Op sportpark Albano in Oudenbosch worden de deelnemers bij aanvang de eerste beginselen bijgebracht in de kantine van AVO 83. 

Op de dertiende, dus laatste, cursusavond is er een afsluitende test die wij de 'Appeltaartloop' noemen. Iedereen kan dan 5 km of 30 minuten aaneengesloten hardlopen en dat is dan gewoon een top prestatie. Dit vieren we na afloop in de kantine met koffie en appeltaart, voor de liefhebber met slagroom. Dat is dik verdiend!


Informatie en/ of aanmelden

Voor nadere info kunnen belangstellenden bellen naar 06 37376784 of via de mail. jan@avo83.nl. 

Direct aanmelden kan dan ook of via de website www.avo83.nl.

De trainingsavonden zijn op donderdag van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Wie durft? Tot ziens op donderdagavond 8 september!


Laagdrempelig instappen

Overigens is er ook de mogelijkheid om, als je al enige loopervaring hebt, buiten de opstapgroep om op een laagdrempelig niveau in te stappen op elk gewenst moment bij AVO 83. Je komt dan in een groep waar je enkele weken gewoon lekker mee kunt trainen om zo te ervaren of het wat voor je is.[n]