Het toegangsgebouw van de tuin.
Het toegangsgebouw van de tuin. Foto: Frank van Andel

Arboretum Oudenbosch ideaal voor een wandeling

OUDENBOSCH - Een bezoek aan het Arboretum Oudenbosch is voor groot en klein de moeite waard.


De afgelopen maand juli is wel erg succesvol geweest voor de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. Met een totaal aantal van 1808 bezoekers boekten we een stijging van 50% op het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. 

Met name het aantal toeristen en groepen in deze maand was hoger dan gebruikelijk. 

Daarmee zet de trend van een stijgend aantal bezoekers uit het eerste halfjaar zich door.


Exposities

Jozefien de Bruin exposeert tot en met 21 augustus haar oeuvre keramiek. Jozefien maakte een jaar of twintig geleden tijdens een workshop bij Atelier 1888 in Schijf kennis met het fenomeen 'keramiek'. Voor haar huidige keramiekwerk gebruikt ze diverse technieken. De expositie in het toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch omvat dan ook heel divers werk.

Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden. Roeland maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreĆ«erd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer, die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting. 


Tickets kopen

De tuin is open op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 -16.30 uur en op zon- en feestdagen van 12.00-17.00 uur. Entree is 3 euro. Begunstigers en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Entreebewijzen zijn te koop aan de balie of via de Ticketshop op www.arboretumoudenbosch.nl of www.visithalderberge.com[n]