Afbeelding
Foto: Familie Hanssens

Diamanten huwelijk Rob en Simone Hanssens-Jeltes

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD GASTEL - Op 25 juli 1962 zijn Rob Hanssens (84) en Simone Jeltes (83) met elkaar in het huwelijk getreden. Namens de gemeente kwam wethouder Hans Wierikx het nu diamanten paar de felicitaties overbrengen.

Rob is geboren in Nederlands-Indië. “Mijn ouders woonden daar. Mijn vader was belastingambtenaar en werd elke vijf jaar overgeplaatst. Daar heeft hij mijn moeder, die van Chinese afkomst was, geschaakt,” vertelt hij. Na de overdracht is vader Hanssens met zijn kinderen in 1950 naar Nederland gekomen en in Haarlem neergestreken. “Mijn moeder was helaas al overleden.” Simone is geboren in Velsen uit een gezin met vijf meisjes waarvan zij de middelste was.

Tassen

Ze hebben elkaar ontmoet tijdens dansles bij de dansschool van Martin in Haarlem. “Die was destijds heel bekend. Daar werden vele bals gehouden met optredens van onder meer Rita Reys en de Dutch Swing College Band,” legt Simone uit. “Na afloop mocht ik dan haar tassen dragen. Eentje van basketbal, dat had ze dan eerst gedaan en eentje van de dansles,” vult Rob aan. Na zeven jaar verkering zijn ze in Halfweg in het huwelijksbootje gestapt en verhuist naar Leidschendam. Als lerares in het nijverheidsonderwijs verdiende Simone de kost, zodat Rob een studie scheikunde aan de Technische Hogeschool Delft kon volgen. “Na mijn studie hebben we nog heel kort in Geleen-Beek gewoond, voordat ik bij aardappelzetmeelbedrijf Scholten-Honig in Veendam ging werken. Van de een op de andere dag ging deze fabriek failliet en kon ik terecht bij Suiker Unie Roosendaal op de afdeling research en milieuzaken.”

Bus

Simone heeft lesgegeven in Zaandam en Wassenaar. “Een groter verschil bestaat er niet. Na de geboorte van onze zonen Niels en Remco heb ik, wat hoogst ongebruikelijk was in die tijd, nog parttime gewerkt in Leiden. Bij de verhuizing naar Limburg ben ik gestopt met werken,” vertelt ze. In 1979 zijn ze in Oud Gastel komen wonen. “Suiker Unie had een bus gehuurd waarmee we met negen echtparen in de omgeving rondreden om te koop staande huizen te bekijken. Het is heel fijn hier in het dorp en we zijn nooit meer weggegaan.”

Zendmast

Beiden zijn actief bridger, waarbij Rob zelfs ook nog wedstrijdleider is. Voor de Nederlandse Caravan Club, waar ze lid van zijn, hebben ze tevens diverse drives georganiseerd. “In vroegere jaren ben ik nog een verwoed zendamateur geweest. In morse had ik dan verbinding met de hele wereld. Door de komst van internet is dat in elkaar gestort,” verzucht Rob. Als stille getuige hiervan staat de oude zendmast nog steeds pontificaal in de achtertuin opgesteld. “Verder kijk ik veel tv waarbij de voorkeur uitgaat naar pittige thrillers.” Simone heeft al zo’n 400 luisterboeken afgewerkt. “Ik ben nooit een echte lezer geweest, maar sinds mijn gezichtsveld beperkter is geworden vind ik die luisterboeken geweldig. Vroeger was mijn vak mijn hobby en heb ik veel kleding, ook voor de kinderen, zelf gemaakt. En koken doe ik nog steeds graag, vooral veel Indisch en Chinees. Bij ons komt er geen Hollandse kost op tafel. In het geniep heb ik achter de rug van Rob om voor ons huwelijksfeest gekookt, omdat ik wist dat onze kinderen, vijf kleinkinderen en achterkleinkind als verrassing op deze dag langs zouden komen.” Op een camping bij Bakkum werd met het eigen gezin nog een weekje verder feest gevierd.