Stilleven van de exposant Cor Schreuders
Stilleven van de exposant Cor Schreuders Foto: Cor Schreuders

Arboretum Oudenbosch een ideale plek in het groen

OUDENBOSCH - Een bezoek aan het Arboretum Oudenbosch is voor groot en klein de moeite waard. 


Maak met de brochure ‘Bomen van Herinnering' op eigen gelegenheid een uitgestippelde, bijzondere wandeling door de tuin. De kinderen kunnen speuren naar de 21 kabouter-inwoners van de tuin. 


Exposities

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus exposeert Cor Schreuders uit Klundert zijn oeuvre schilderijen in de theekoepel. Cor was van beroep constructeur/tekenaar en is inmiddels een aantal jaren met pensioen. Hij is in 2012 begonnen met schilderen. Het maken van aquarellen vond hij interessant en is daar toen mee begonnen. Door het volgen van cursussen en workshops kon hij zich daar verder in ontwikkelen. De laatste jaren is hij steeds meer overgestapt naar het werken met olieverf. Het maken van realistische schilderijen heeft zijn voorkeur zowel in aquarel- als in olieverf.

Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden in Arboretum Oudenbosch. Roeland maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreëerd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer, die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting. Zijn uitdaging is om in het uiterlijk van het beeld de innerlijke wereld voelbaar en grijpbaar te maken. 


Tickets kopen 

De tuin is open op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op zon- en feestdagen van 12.00-17.00 uur. Begunstigers en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Entreebewijzen zijn te koop aan de balie of via de Ticketshop op www.arboretumoudenbosch.nl of www.visithalderberge.com[n]