De jarige carnavalsvereniging uit Stampersgat.
De jarige carnavalsvereniging uit Stampersgat. Foto: CV De Meekrap

De Meekrap bestaat 70 jaar en dat wordt gevierd

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Carnavalsvereniging De Meekrap uit Stampersgat (Meekrapdurp) werd in augustus 1952 opgericht als een van de eerste carnavalsverenigingen in de regio en bestaat inmiddels al weer 70 jaar. Een hele mijlpaal, maar in principe geen carnavalesk jubileum zoals het 66 jarig bestaan wat een paar jaar terug gevierd werd op het sportpark van voetbalvereniging De Schutters.
 

Toch vindt de vereniging dat de zeventigste verjaardag gevierd moet worden en dat gaat dan ook gebeuren op zaterdagavond 10 september aanstaande vanaf 20.00 uur. Op deze avond gaat het feestje “Jéén en trug to the 70’s”. Dit betekent dat er een muzikale reis gemaakt gaat worden tussen de 70’s, 80’s, 90’s, 00’s en nu: heen terug en weer andersom. Voor elk wat wils en feest gegarandeerd. De W.U.B. swingdisco uit Dorst zal deze avond de muziek verzorgen. Maar er is meer, het blijft natuurlijk een carnavalsfeest en daarom is er ook nog een optreden van de dames van Sjansjee. Bekend van de carnavalskraker “ik wil je pijpen”.

En om de dansmoves helemaal tot zijn recht te laten komen is er een echte discodansvloer zoals je die van vroeger kent met de mooie lampjes eronder. Samen met heerlijke gratis hapjes uit de jaren 70, 80, 90 enzovoort belooft het een schitterend jubileumfeest te worden van de jarige carnavalsvereniging. Het feest wordt gehouden in het Meekrapkot aan de Groeneweg 9 in Stampersgat. Iedereen is welkom en de entree is gratis.