Met de neus omhoog.
Met de neus omhoog. Foto: Ronnie Kamp

Prostock Tractorpullingteam Rocky ligt op schema

Sport en vereniging

HOEVEN - Twee weken geleden kon u in deze krant lezen dat Prostock Pullingteam Rocky uit Hoeven dit jaar toch op de baan is verschenen. De reden hiervoor is, dat er in 1 van de regels van het NTTO (Nederlandse Truck en Tractor Pulling Organisatie) staat, dat bij geen deelname aan de competitie de regel opgaat dat je degradeert naar de Prostock II klasse. U kunt dit vergelijken als bij het prof voetbal dat de Prostock I de eredivisie is en de Prostock II de eerste divisie.

Op zaterdag 13 augustus stond de wedstrijd in het Utrechtse Montfoort op de agenda.

Toen men vertrok uit Hoeven was te zien dat de zomervakantie goed gaande was, het leek op de weg net een doordeweekse dag.

Gelukkig dat de airco in de truck geen vakantie had en het heerlijk vertoeven was in de truck.

Na aankomst werd besloten zolang mogelijk te wachten met uitladen van Rocky i.v.m. de hitte en zocht men gezamenlijk met team Extreme Temptation de schaduw op.

Toch kwam het moment dat alles gereed gezet moest worden en was het Vicky Devriese die Rocky liet warmdraaien.

Helaas kreeg Geert Aernouts met Rocky geen grip en vermogen op de Montfoortse klei en eindigde helaas op plek 9. Het geluk was dat er enkele teams niet aanwezig waren en er zo toch nog 9 punten bijgeschreven konden worden bij het algemeen klassement.

Mud Patrol nam revanche voor de wat mindere prestatie in Lochem door de eerste plaats in de wacht te slepen en daarmee qua punten ook veel in te lopen op Neighbours Nightmare.

Met nog twee wedstrijden te gaan was het onderlinge verschil na deze wedstrijd nog slechts 2 punten.

Op zaterdag 20 augustus was het de wedstrijd in Hoogblokland nabij Meerkerk waar gestreden werd.

Langsrijdende weggebruikers op de A27 die niet wisten van deze wedstrijd, zouden op afstand gedacht kunnen hebben dat er een bermbrand zou zijn, daar de baan vlak langs de snelweg lag.

Ook deze wedstrijddag was warm en de zonaanbidders konden hun hart ophalen en genieten in de zon van diverse klasses.

Rond de klok van 16.00 uur werd er gestart door Wicky Power, helaas zat ook bij deze wedstrijd het pechduiveltje op de kap en reden ze schade.

In de live uitzending in Made had Hans Biemans al aangegeven dat het doel dit jaar was om te overleven met deze Rocky (oude Code Red) zonder veel aanpassingen.

Met deze Rocky wisten we dat het billenknijpen zou zijn en alles op alles gezet moest worden.  Met de kennis en kunde van Geert en Vicky, met daar overheen het sausje van Barend en de andere leden van het team, hadden we daar het volle vertrouwen in.

Wat we ook wisten na de eerste 2 teams, was dat het een hele moeilijke baan was met totaal geen grip, gezien de afstanden net in de 80 meter.

Geert wist wat hem te wachten stond op de baan en na een moeilijke start en wat, op neer, op neer van de neus, kwam Rocky tot stilstand bij 88.40 meter. En dat het een moeilijke baan was bleek later wel aan de nul Full Pulls in de eerste run.

Runaway Deer ging naar de finale met 96.74 meter als verste afstand en dat zegt genoeg. Helaas was de afstand van 88.40 meter niet genoeg om naar de Pull-Off te gaan en was het plek 7 voor ons en kwamen er 11 punten bij de 41, wat resulteerde in 52 punten in het algemeen klassement met nog 1 wedstrijd te gaan.

De volgende wedstrijd zal zijn op zaterdag 3 september in Alphen NB. Natuurlijk zullen we hier weer een verslag van maken en plaatsen in de krant en nieuwsbrief.