CCH Expo 2021.
CCH Expo 2021. Foto: Nico Andries

Een kerk vol kunst

Sport en vereniging

HOEVEN - Kunstenaarscollectief CCH uit Halderberge exposeert komende weekenden 3, 4 en 10, 11 september met eigentijds werk in de prachtige kerk Sint Jan de Doper te Hoeven. Van 11.00 tot 17.00 uur bent u hier van harte welkom. Een uitgelezen kans voor kunstminnaars om hier een diversiteit aan werken te kunnen bewonderen. Bovendien is dit de laatste mogelijkheid om het interieur van de Sint Jan de Doper in haar oorspronkelijke vorm te aanschouwen. In een volgende fase zal de metamorfose tot cultureel centrum gaan plaatsvinden.

Het is elk jaar weer een enorme uitdaging voor de locatiespeurders van CCH om een geschikte expositieruimte te vinden. Francis van Zitteren-Luijkx en Toos Schuring zijn er in geslaagd om deze mooie kerk als bijzondere expositieruimte te reserveren.

De vaste exposanten van kunstenaarscollectief CCH zorgen voor een keur aan disciplines. Er is onder meer ruimtelijk werk in hout, metaal en glas bewonderen. Maar er is ook fotografie en een variƫteit aan schilderkunst te zien.

De CCH-exposanten zijn: Nico Andries, Jac Brouwers, Carla Hopmans, Angelique van den Hout, Wilma Jongmans, Arie Onnink, Aad Rijpsma, Yvette Roovers, Wil Ruis-Dubbeldam, Toos Schuring en Francis van Zitteren-Luijkx.

Zoals gebruikelijk doen er dit jaar ook  gastexposanten mee: Simone Donkersloot met keramiek, Johan Vromans fotografie, Yvette Heeren schilderkunst en Manon Ausems met glaskunst.

De kunstenaars zijn beide weekenden aanwezig om bezoekers te ontvangen en vragen over hun werk te beantwoorden.

Een aparte plek is dit jaar gereserveerd voor een aantal studenten van St. Joost: Eva Bonnevits, Elise Luscombe, Renee Heuvelmans, Sophie Breedeveld, Steph van Dijk, Stijn van Staveren en Indya Suer. Zij laten diverse animaties zien.

De officiƫle opening vindt plaats op 3 september om 11.00 uur m.m.v. de band Pictures In Audio. Muzikale omlijsting door Thomas Zagers. www.kunstenaarscollectiefcch.nl

St. Jan de Doperkerk, Sint Jansstraat 40a, Hoeven. Toegang gratis.