takbreuk in de monumentale Treurbeuk
takbreuk in de monumentale Treurbeuk Foto: Johan van Oosterhout

Ukraine picknick en expositie in het Arboretum

Algemeen

OUDENBOSCH - Zondag 4 september organiseren een aantal Oekraïense vluchtelingen die in Halderberge verblijven een picknick in de tuin van Arboretum Oudenbosch. In Oekraïne is de ‘Upicknick’  een populaire manier om mensen op een gezellige, onderhoudende manier bij elkaar te brengen. 

De organisatoren hopen dat veel inwoners uit Halderberge en omgeving zullen deelnemen. Immers ontmoeten doet verbinden en daarvoor biedt deze U-picknick een mooie gelegenheid. Bij een hapje en een drankje en verschillende workshops is het gemakkelijker om met elkaar in gesprek te komen. De workshops o.a. fotografie en ‘armbanden en broches maken’ worden verzorgd door de Oekraïners. Het event start om 12.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Oekraïense vluchtelingengemeenschap in Halderberge. 

Schilderijen en beelden

In de schilderijen van Vonne Hoefsloot  zie je haar fascinatie om beweging vast teleggen zoals de stroming van de zee en haar sporen in het zand als zij ebt. Naast de 25 grotere beelden die al twee maanden tentoongesteld worden in het park zal Roeland Frank Hoefsloot vanaf 1 september ook een aantal kleinere beelden tentoonstellen in de tentoonstellingsruimte van het Arboretum.

Treurbeuk lijdt opnieuw schade. 

Met de enorme takbreuk van 26 juli 2017 nog vers in het geheugen, constateerden we afgelopen donderdag 17 augustus tot groot verdriet dat ons kroonjuweel, de treurbeuk, dit keer spontaan een nog grotere tak heeft verloren. Ligt het aan de ouderdom, de droogte of het gewicht, of en combinatie van oorzaken. Het is gissen. Uit veiligheidsoverweging worden op korte termijn de beide takken geborgd. Pas na het aanbrengen van deze beveiliging verwijderen we het rood-witte lint.